Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Krađa uroda
  • 19.07.2013.

"Dugi prsti" - kradljivci uroda

"Kradu mi pečenice i kukuruz, a ja poberem ono što mi ostane", rekao je kroz smijeh Stjepan

Foto: Rgbstock.com
  • 483
  • 42
  • 0

Sezona je svježeg voća i povrća i odlično vrijeme za krađu mukotrpno dobivenih plodova poljoprivrednika. U svim dijelovima Hrvatske odvozi se na tone plodova. Proizvođači su očajni jer je vrlo teško ući u trag počiniteljima.

Prema izvoru Dnevnik. hr proizvođaču Stjepanu Konosiću su pobrali su tonu krumpira tijekom noći. "Rasplakao sam se pa sam išao najprije po lovca, ja sam mislio da su to divlje svinje napravile. Onda sam našao vile u travi, to su bile divlje na dvije noge", ističe Konosić.

No on nije jedini pokraden, naime, Ivani Nežmahen su odnijeli 200 kilograma jagoda. Navodi kako su kradljivci znali da nije kući, te su bezdušno odnijeli urod. "Dugi prsti" nisu zaobišli ni Franju Držanića koji je ostao bez krumpira i luka u vrijednosti 40 tisuća kuna. Pravda je spora a kod pojedinih sretnika i dosljedna jer su jagode gospođe Ivane ipak pronađene.

Foto: Rgbstock.com


Povezane biljne vrste

Krumpir

Krumpir

Sinonim: krompir | Engleski naziv: Potato | Latinski naziv: Solanum tuberosum L.

Krumpir je višegodišnja zeljasta biljka. Potječe iz peruanskih Anda u kojima se uzgajao i prije 8 000 godina. U Europu su ga donijeli španjolski istraživači u 16. stoljeću i... Više [+]

Luk

Luk

Sinonim: Crveni luk | Engleski naziv: Onion | Latinski naziv: Allium cepa L.

Luk pripada porodici lukova (Alliaceae) i biljka je s dvogodišnjim razvojem. Ima razgranat korijenov sistem s vrlo malo korijenovih dlačica, pa je moć usisavanja vrlo slaba.... Više [+]

Izvori

Nova TV


Tagovi

Krumpir Jagode Luk


Autorica

Dunja Kalember

Više [+]

Dunja je administratorica/urednica AgroKluba. Ima 28 godina i završila je diplomski studij na Ekonomskom fakultetu u Osijeku, smjer marketing. Voli uživati u životu i istinski je hedonist :) Njezin moto je: "Svaki dan se smij jer život je lijep" :)

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

20.03.2024. posađen prvi dio krumpira za sezonu 2024.