Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • In memoriam
  • 19.08.2020. 17:00

Dr.sc. Miranda Šeput u Osijeku ispraćena na posljednji počinak

Kolege Mirande Šeput posebno napominju kako je ova znanstvenica nesebično pomagala i poticala mlade ljude da doktoriraju, slala ih na usavršavanje u inozemstvo želeći da postanu stručnjaci svjetskog glasa.

Foto: Arhiva obitelji Šeput
  • 515
  • 152
  • 0

Vijest da je dr.sc. Miranda Šeput, dugogodišnja djelatnica Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu (HAPIH) preminula u 70-oj godini života, mnoge je iznenadila i zatekla. Posljednji je ispraćaj održan jučer na osječkom Aninom groblju, a s obzirom na epidemiološku situaciju u užem krugu obitelji, na žalost njezinih najbližih, mnogih kolega, prijatelja i poznanika. 

Miranda Šeput diplomirala je na Poljoprivrednom fakultetu u Osijeku, magistrirala na Agronomskom fakultetu u Zagrebu, doktorsku disertaciju iz područja genetske specifičnosti mineralne ishrane obranila na Poljoprivrednom fakultetu Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku. Upisana u registar istraživača Ministarstva znanosti i tehnologije Republike Hrvatske u znanstvenom području agronomija od 1980. godine. Znanstveno zvanje znanstveni savjetnik za znanstveno polje agronomije u znanstvenom području biotehničkih znanosti stekla je 20. travnja 2010. godine.

Tijekom svog profesionalnog rada obavljala je poslove na Belje PIK-u u Znanstvenoj jedinici kao stručni, a od 1993. godine kao znanstveni suradnik. Bila je i voditelj Znanstveno istraživačkog razvojnog sektora na Belju, kao i član Uprave do 2003. Nakon toga, do 2007. godine obnašala je dužnost ravnateljice Zavoda za tlo koji je kasnije integriran u Hrvatski centar za poljoprivredu, hranu i selo koji je danas dio HAPIH-a.

Šeput je bila i članicom radne grupe za izradu Pravilnika za priznavanje i zaštitu sorti poljoprivrednog bilja, Zakona o poljoprivrednom zemljištu i Pravilnika.

U tijeku svoga djelovanja objavila je 35 znanstvenih radova u zemlji i inozemstvu te 26 domaćih stručnih radova. Vodila je i sudjelovala u znanstveno-istraživačkom radu u okvirima projekata Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta RH, Ministarstva poljoprivrede RH.

Također, bila je članicom Hrvatskog tloznanstvenog društva, Hrvatskog ekološkog društva, Hrvatskog društva agronoma, Hrvatskog društva za zaštitu voda i mora te Europskog društva agronoma (ESA).

Njezine kolege u HAPIH-u posebno napominju kako je Miranda nesebično pomagala i poticala mlade ljude da doktoriraju, slala ih na usavršavanje u inozemstvo želeći da postanu stručnjaci svjetskog glasa. 

"Nesebično je koristila svoja poznanstva da pomogne kolegama u struci, ali i u bilo kom pogledu", ističu  ožalošćeni kolege.  

Iskrena sućut obitelji. 


Tagovi

Miranda Šeput In memoriam HAPIH


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

U Baranji nova balvan revolucija. Uskoro opširnije