Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Prosvjedi
  • 08.08.2013.

"Dosta nam je svega"

Nezadovoljni poljoprivredni proizvođači, između ostaloga, traže i ostavku ministra poljoprivrede Tihomira Jakovine za kojega Pokrovac tvrdi da je najgori ministar poljoprivrede koja je Hrvatska ikada imala.

  • 327
  • 30
  • 0

Kako su obećali, tako su i napravili. Zbog nerješavanja dogovorene isplate poticaja, niske otkupne cijene pšenice, te drugih nagomilanih problema koje imaju, nezadovoljni poljoprivredni proizvođači izašli su iz svojih dvorišta i poljoprivrednih gospodarstava te započeli s prosvjedom. Okupljeni oko Sindikata hrvatskih seljaka (SHS), vukovarsko-srijemski poljoprivredni proizvođači mirno prosvjeduju nedaleko graničnog prijalaza Županja-Orašje.

"Dosta nam je svega. Ovako više ne ide i ne može ići. Ispada da najveći teret krize i besparice u društvu snosimo mi seljaci. A što smo mi to zgriješili? Očito je netko procjenio kako se s nama može najlakše izaći na kraj, ali se ovoga puta prevario", kaže predsjednik SHS-a Tomislav Pokrovac.

Nezadovoljni poljoprivredni proizvođači, između ostaloga, traže i ostavku ministra poljoprivrede Tihomira Jakovine za kojega Pokrovac tvrdi da je najgori ministar poljoprivrede koja je Hrvatska ikada imala.

"Sve što je taj čovjek do sada obećao, nije ispunio. Naši problemi, a većina poljoprivrednika nalazi se na koljenima, njega i Vladu kao da se ne tiču, kao da se sve događa u nekoj drugoj državi, tako se ponašaju", rekao je ogorčeno Pokrovac rekavši kako prosvjednici neće blokirati granični prijelaz Županja-Orašje, ali će, zbog velikog broja traktora nedaleko njega, promet preko toga prijelaza sigurno biti otežan.

Nedaleko graničnog prijalaza okupilo se tek desetak poljoprivrednika na traktorima, a za to što ih nema više, Pokrovac optužuje policiju koja je, kako je rekao, blokirala dio prosvjednika na nekoliko punktova te im ne dozvoljava da izađu na glavne ceste.

"Mislili smo da je ovo slobodna država u kojoj, ako imate uredno registriran automobli, moped ili traktor možete njime slobodno upravljati, ali očito da nije tako", rekao je poručivši kako se od prosvjeda ovoga puta neće odustati. Policija pak odgovara kako prosvjed nije najavljen te njezini djelatnici postupaju u skladu za zakonom i ovlastima koje imaju.


Tagovi

Sindikat hrvatskih seljaka Granični prijelaz Traktori Poljoprivredi proizvođači Seljaci Prosvjed Tomislav Pokrovac Tihomir Jakovina


Autor

Alen Kuns

Više [+]

Diplomirani novinar sa više od dvadeset godina staža na temama vezanim uz poljoprivredu, selo i ruralni razvoj. Dugogodišnji suradnik glasila Hrvatske gospodarske komore (HGK) Hrvatsko gospodarstvo, Gospodarskog lista te niz novina poput Glasa Slavonije i Vjesnika.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Stiglo nam je astronomsko proljeće. Jedna zanimljivost: sve do 2050. godine počinjat će 20.3. Između 2050. i 2100. godine naizmjence 19. i 20. ožujka, a tek nakon 2100. se početak proljeća opet vraća na 21. ožujka, piše na FB stranici Kad ć... Više [+]