Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Petrokemija d.d.
  • 26.05.2017. 09:00

Dogovoren kredit, slijedi dokapitalizacija Petrokemije

Kompanija je bila u situaciji u kojoj je trebalo naći rješenje za nastavak poslovanja i likvidnosti. Vlada je našla rješenje, dogovoren je kredit u iznosu od 350 milijuna kuna, istaknuo je Plenković dodajući da je sljedeća faza pronalazak strateškog partnera i dokapitalizacija.

Foto: Nikola Ćutuk/Pixsell
  • 1.177
  • 74
  • 0

Zahvaljujući kreditu od 350 milijuna kuna, Petrokemija d.d. nastavit će s proizvodnjom i generiranjem prihoda. Naglašeno je to na radnom sastanku predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića, potpredsjednice Vlade i ministrice gospodarstva, poduzetništva i obrta Martine Dalić i ministra državne imovine Gorana Marića s članovima Nadzornog odbora i Uprave tvrtke.

"Kompanija je bila u situaciji u kojoj je trebalo naći rješenje za nastavak poslovanja i likvidnosti. Vlada je našla rješenje, dogovoren je kredit u iznosu od 350 milijuna kuna", istaknuo je Plenković.

Poručio je da je sljedeća faza, u najboljem interesu za tvrtku i njezine zaposlenike, pronalazak strateškog partnera i dokapitalizacija.

Slijedi dokapitalizacija

"Na taj način vjerujemo da bi Petrokemija i dalje mogla biti ono što je, jedan od glavnih hrvatskih izvoznika i proizvođač mineralnih gnojiva koja su izuzetno bitna za hrvatsku poljoprivredu. Smatramo da bi time poslali pravi signal gospodarskog razvoja i stabilnosti za žitelje moslavačkog dijela ove županije", zaključio je premijer.

Predsjednik Uprave Petrokemije d.d. Đuro Popijač naglasio je da je Petrokemija, uz pomoć Vlade, uspješno napravila prvi korak prema dugoročnom opstanku kompanije. "Rješavanje pitanja likvidnosti pruža nam mogućnost da kroz sljedećih nekoliko mjeseci uspješno završimo i taj sljedeći korak dokapitalizacije", zaključio je.

Inače, Nadzorni odbor Petrokemije d.d. donio je odluku o imenovanju člana Uprave mr. sc. Davora Žmegača iz Kutine. Mandat članu Uprave počinje teći 29.5.2017. i traje četiri godine. Od 29. svibnja 2017. Uprava Petrokemije d.d. djeluje kao tročlana uprava koju čine: mr. sc. Đuro Popijač, predsjednik Uprave, Nenad Zečević, dipl. ing., član Uprave i mr. sc. Davor Žmegač, član Uprave.

Foto: Nikola Ćutuk/Pixsell


Tagovi

Petrokemija Kutina Kredit Dokapitalizacija


Partner

Petrokemija d.d. tvornica gnojiva

Aleja Vukovar 4, 44320 Kutina, Hrvatska
e-mail: prodaja@petrokemija.hr web: http://www.petrokemija.hr