Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Državno zemljište
  • 02.06.2023. 14:10
  • Osječko-baranjska, Čepin

Dodjela državnog zemljišta u Čepinu: Poljoprivrednici čekaju odluku Ministarstva

Županija Osječko-baranjska zaprimljenu je dokumentaciju o odluci o raspolaganju državnim zemljištem u Čepinu proslijedila u Ministarstvo poljoprivrede. Poljoprivrednici ne odustaju od zahtjeva da se natječaj poništi.

Foto: Željka Rački-Kristić
  • 2.005
  • 121
  • 0

Odluka o raspolaganju državnim poljoprivednim zemljištem u Čepinu protiv koje su poljoprivrednici nedavno prosvjedovali dovoženjem traktora pred zgradu općine, poslana je u Ministarstvo poljoprivrede na daljnje postupanje. 

Resornom ministarstvu uputila ju je Osječko-baranjska županija koja, kako doznajemo, o odluci nije dala svoje mišljenje. Županije, naime, ovdje nemaju ingerenciju te imaju zakonsko pravo ne očitovati se o njoj. 

S druge strane, nezadovoljni načinom dodjele državnog zemljišta, poljoprivrednici ne odustaju od zahtjeva da se natječaj poništi i raspiše novi. 

"Podnijeli smo i prijavu Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa jer nije realno da načelnik zadrži 135 hektara, supruga mu 147 ha", kaže nam Igor Arambašić. 

Održan prosvjed poljoprivrednika Općine Čepin: Traže poništenje natječaja za dodjelu zemlje

Nadaju se, svakako, da će njihov slučaj biti pomno ispitan, a natječaj "pasti". 


Tagovi

Državno poljoprivredno zemljište Općina Čepin Raspolaganje zemljom Natječaj


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Nedjeljni obilazak polja ;)