Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Ostavka
  • 29.07.2019. 08:50
  • Grad Zagreb, Zagreb

Dobivamo i novu pomoćnicu ministrice, ostavku podnio Krešimir Ivančić

Nakon nove ministrice poljoprivrede, dobivamo i novu pomoćnicu ministrice?

Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL
  • 1.570
  • 112
  • 0

Nakon nove ministrice poljoprivrede Marije Vučković, dobit ćemo i novu pomoćnicu ministrice. Naime, kako doznaje telegram, ostavku na mjesto pomoćnika podnio je Krešimir Ivančić koji u Ministarstvu poljoprivrede vodi Upravu za potpore poljoprivredi i ruralnom razvoju.

Krešimira Ivančića na mjestu pomoćnice trebala bi, doznaju, zamijeniti Žaklina Jurišić iz Sektora za poljoprivredu, prehrambenu industriju i šumarstvo Hrvatske gospodarske komore koja je već radila Ministarstvu poljoprivrede dok je ministrom bio Petar Čobanković.

Prošli tjedan, pak, na zatvorenom je dijelu sjednice Vlade, sad već bivši potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić razriješen iz Savjeta za pregovore s Mol Hungarian Oil&Gas PLC te s mjesta predsjednika Upravnoga vijeća Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, a novom je predsjednicom Upravnoga vijeća Agencije, koji je po položaju ministar nadležan za poljoprivredu, imenovana mr. sc. Marija Vučković

Razriješen je i s dužnosti člana Upravnoga vijeća Centra za restrukturiranje i prodaju Tomislav Tolušić. Također, "Odluka Vlade Republike Hrvatske od 3. studenoga 2016. godine kojom se Tomislav Tolušić određuje osobom za zastupanje Vlade Republike Hrvatske u Skupštini Hrvatskih šuma d.o.o., stavljena je izvan snage. Novom je Odlukom članicom Skupštine Hrvatskih šuma d.o.o., imenovana mr. sc. Marija Vučković.

Vlada je razriješila dio dosadašnjih članova Nadzornog odbora Hrvatske banke za obnovu i razvitak, Gabrijelu Žalac i Tomislava Tolušića. Dijelom novih članova Nadzornog odbora HBOR-a, koji su po položaju ministri u Vladi Republike Hrvatske, imenovani su mr. sc. Marko Pavić i mr. sc. Marija Vučković. Razriješen je dio dosadašnjih članova Upravnoga vijeća Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama, Gabrijela Žalac i Tomislav Tolušić", priopćeno je iz Valde. 

Na istoj su sjednici dužnosti razriješeni isto sad već bivši ministri/ce Goran Marić, Gabrijela Žalac, Nada Murganić, Marija Pejčinović Burić i Lovro Kuščević. 


Tagovi

Krešimir Ivančić Ostavka Ministarstvo poljoprivrede


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).