Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Dani polja krumpira
  • 02.07.2013.

Dan polja krumpira na OPG Dodlek

AgroChem Maks u suradnji s OPG Dodlek organizirali su Dane polja krumpira

  • 1.118
  • 93
  • 0

U četvrtak 27.06.2013. mnogi su se proizvođači krumpira iz Međimurja pridružili ekipi AgroChem MAKS-a i i OPGa Dodlek u obilasku oglednog nasada krumpira tretiranog pripravcima iz palete koju nudi AgroChem MAKS.

Bez obzira na vremenske uvjete ovog proljeća nasad krumpira triput tretiran AgroChem MAKS fungicidima u odličnoj je kondiciji.

Fungicidna tretiranja :

  1. 3.lipanj - Equation Pro 400 g/ha
  2. 14.lipanj - Ranman 400 SC 200 ml/ha
  3. 22.lipanj - Ranman 400 SC 200 ml/ha + Dithane DG NeoTec 2 kg/ha

Dosadašnja tretiranja pokazala su pouzdanost AgroChem MAKS pripravaka i u ovogodišnjim uvjetima zaštite cime krumpira (u Belici je u svibnju palo 105 mm kiše).

Equation Pro je kombinirani fungicid za suzbijanje plamenjača na velikom broju kultura. S uspjehom se koristi u borbi protiv plamenjača na vinovoj lozi, krumpiru, rajčici i drugim povrtnim kulturama. Registrirana doza primjene za sve namjene je 0,4 kg/ha, odnosno 40 g na 1000 m2 kod vinove loze a za povrtne kulture 40 g u 40 do 60 litara vode na 1000 m2. Predstavlja kombinaciju dviju djelatnih tvari famoksadona i cimoksanila koje se međusobno nadopunjuju u svom djelovanju. Equation® Pro jedan je od rijetkih pripravaka koji uspješno suzbija plamenjaču (Phytophthora infestans) i koncentričnu pjegavost (Alternaria solani) krumpira i rajčice.

Dani polja krumpira

Ranman 400 SC je fungicidni pripravak posebnog, produljenog djelovanja namjenjen suzbijanju plamenjače krumpira s povećanim sadržajem djelatne tvari ciazofamid. Ciazofamid djeluje na patogene kontaktno ali se ponaša i poput sistemika jer se nakon primjene na mlade listiće njihovim rastom djelatna tvar raspoređuje po cijeloj lisnoj masi. Osim lisne mase Ranman 400 SC osigurava vrhunsku zaštitu gomolja krumpira. Primjenjuje u razdoblju najvećeg pritiska bolesti u količini 0,2 l/ha, a prskanje se ponavlja u razmaku od 7 dana. Već jedan sat nakon primjene, otporan je na ispiranje kišom. Na tržište dolazi u duopaku s odgovarajučim okvašivačem , Ranman Activator. Ranman 400 SC je različitog načina djelovanja u odnosu na ostale fungicide za istu namjenu pa se odlično uklapa u antirezistentne programe zaštite. Kratke je karence (7 dana) pa je prikladan i u završnim tretiranjima usjeva krumpira kojim se osigurava dobro čuvanje gomolja.

Dithane DG Neo Tec - na osnovi djelatne tvari mankozeb u sebi sadrži mikrohranjiva mangan i cink, a koja su važna u sintezi klorofila, pa pozitivno utječe na ishranu i ukupnu kondiciju biljke dolazi u obliku dispergirajućih mikrogranula pa se manje praši i ispire, pruža vrlo dobru pokrovnost i stabilnost suspenzije, a pospješuje tzv. zeleni efekt na listovima. U kombinaciji s fungicidom Ranman 400 SC pruža odličnu, potpunu zaštitu krumpira od najznačajnijih bolest.

Dosadašnja tretiranja pokazala su pouzdanost AgroChem MAKS pripravaka u zaštite cime krumpira, čak i u ovogodišnjim uvjetima koji su obilovali kišnim periodima (u Belici je u svibnju palo 105 mm kiše).

Nataša Mužević, dipl.ing.agr.
AgroChem MAKS d.o.o.


Povezana biljna vrsta

Krumpir

Krumpir

Sinonim: krompir | Engleski naziv: Potato | Latinski naziv: Solanum tuberosum L.

Krumpir je višegodišnja zeljasta biljka. Potječe iz peruanskih Anda u kojima se uzgajao i prije 8 000 godina. U Europu su ga donijeli španjolski istraživači u 16. stoljeću i... Više [+]

Tagovi

Dani polja Krumpir Zaštita Cime Međimurje OPG Dodlek


Partner

AgroChem MAKS d.o.o.

Trg žrtava fašizma 6, 10000 Zagreb, Hrvatska
tel: +385 1 6608 633, fax: +385 1 6608 632, e-mail: info@agrochem-maks.com web: http://www.agrochem-maks.com

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Zabranjuju izraze šunka i kobasica za proizvode od biljnih proteina

Francuska je izdala zabranu korištenje izraza kao što su šunka, kobasica, odrezak i sl., za proizvode od biljnih proteina. Vlada time želi regulirati alternative mesu, a...

Više [+]