Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Corteva Agriscience
  • 04.10.2019. 10:30
  • Međimurska, Sveti Martin na Muri

Corteva: Želimo pomoći farmerima da zarade te proizvedu sigurnu i zdravu hranu

Corteva Agriscience organizirala je dvodnevni skup na kojem su eksperti ove globalne kompanije predstavili inovativne alate koji poljoprivrednim proizvođačima omogućuju proizvodnju sigurne i zdrave hrane u cijelom procesu od polja do stola.

Foto: Igor Čolaković
  • 426
  • 37
  • 0

Kako bi poljoprivrednim proizvođačima što više približili nova rješenja za sigurnu zaštitu voća i povrća, tvrtka Corteva Agriscience organizirala je u Toplicama Sveti Martin, 26. i 27. rujna dvodnevni skup na kojem su eksperti ove globalne kompanije predstavili inovativne alate koji poljoprivrednim proizvođačima omogućuju proizvodnju sigurne i zdrave hrane u cijelom procesu od polja do stola.

"Naša kompanija poljoprivrednim proizvođačima nastoji približiti nova znanja vezana uz Food Chain, posebno uz ostatke pesticida u plodinama, te predstaviti naše alate koji će im pomoći da proizvode zdravu hranu. Ograničenja su u tom smislu već sada vrlo velika i proizvođači koji se neće uspjeti prilagoditi tim zahtjevima naprosto će izgubiti svoju tržišnu poziciju", istaknuo je Boris Paradžik, menadžer tvrtke Corteva na akademiji u Toplicama Sveti Martin.

Na skupu su eksperti za prehrambene lance kompanije Corteva - Sonia Cavanna i Paolo Marchesini, predstavili regulativu vezanu uz proizvodnju zdrave hrane, pri čemu su posebno govorili o sekundarnim restrikcijama koje su nametnuli trgovački lanci kako bi ostvarili konkurentsku prednost.

Trudimo se obogatiti živote i onih koji proizvode i onih koji konzumiraju njihove proizvode, rekao je Paolo Marchesini.

Sekundarne restrikcije - novi izazov za proizvođače

"Te su sekundarne restrikcije u zemljama Europske unije, posebno u Njemačkoj, najrigoroznije, što pred poljoprivredne proizvođače postavlja nove izazove, jer proizvođači koji ih ne uspiju zadovoljiti ne mogu svoje proizvode prodavati tim velikim trgovačkim lancima. Stoga naša znanja želimo približiti proizvođačima voća i povrća, kako bi hrana koju proizvode bila u skladu sa sekundarnim restrikcijama. Budući da se maksimalne razine rezidua (MRL) razlikuju od zemlje do zemlje, primjerice u Sjedinjenim Američkim Državama one su drugačije nego u Japanu ili Njemačkoj, naša kompanija, koja posluje globalno, nastoji zainteresirane proizvođače informirati o praksama u tim zemljama te im pomoći da udovolje i sekundarnim restrikcijama. Tržišta danas žele vrhunske poljoprivredne proizvode, a upravo je njihova dodana vrijednost povezana s niskim razinama rezidua, zato smatramo da su informacije koje pružamo poljoprivrednim proizvođačima za njih vrlo važne. Oni moraju osvijestiti ovaj trend te znati kako udovoljiti sve rigoroznijim zahtjevima kupaca", naglasila je Sonia Cavanna, predstavljajući tu vrst podrške kompanije Corteva poljoprivrednim proizvođačima.

cd
Na skupu predstavljen insekticid nove generacije - Closer isoclast active

Isoclast active - novi insekticid koji ne šteti okolišu

Inovativni pristup kompanije Corteva Agriscience ogleda se i u ponudi novih preparata sigurnih za okoliš, pa je na skupu predstavljen - Closer isoclast active, insekticid nove generacije, iz kemijske skupine sulfoksamina, koji je namijenjen suzbijanju štetnika u voćarstvu, povrćarstvu i cvjećarstvu.

"Broj aktivnih supstanci sve se više smanjuje, pa poljoprivrednici imaju sve manji izbor za zaštitu kultura koje proizvode. Stoga je jako važno da ih ispravno koriste kako bi udovoljili sve rigoroznijih zahtjevima kupaca. Nastojimo surađivati s proizvođačima, ali i ostalim dionicima u tom lancu, poljoprivrednim zadrugama, otkupljivačima, distributerima i kupcima, kako bismo im ponudili učinkovit proizvod za zaštitu, koji će uz pravilnu uporabu jamčiti niske razine rezidua u hrani koju proizvedu. Uspjeh nekog poljoprivrednog proizvoda na tržištu danas jako ovisi upravo o ekološkoj održivosti te o njegovoj percepciji na tržištu.

Sve više poljoprivrednih proizvođača u Italiji razumije te procese i nastoji im udovoljiti, a kompanija Corteva pritom želi biti njihov stručan i pouzdan partner. Trudimo se obogatiti živote i onih koji proizvode i onih koji konzumiraju njihove proizvode, stoga pružamo ekološku podršku i ljudima i planetu, nudeći najbolja rješenja s kojima će poljoprivredni proizvođači moći povećati produktivnost i zaradu, a konzumenti dobiti sigurnu i zdravu hranu", istaknuo je Paolo Marchesini na skupu posvećenom proizvodnji zdrave hrane, koji je tvrtka Corteva Agriscience organizirala u Toplicama Sveti Martin.


Fotoprilog


Tagovi

Corteva Agriscience Closer isoclast active Insekticid Paolo Marchesini Sonia Cavanna Rezidui u hrani Sigurnost hrane


Autor

Igor Čolaković

Više [+]

Tijekom profesionalne karijere novinara specijalizirao se za gospodarske teme. Posljednjih nekoliko godina zaokupljaju ga i teme vezane uz ruralni razvoj, poljoprivrednu proizvodnju te očuvanje prirodne i tradicijske baštine.


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Malo današnjih radova na njivi, lavanda i gost u lavandi.