Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • OPG Livak
  • 02.07.2018. 16:30

Članovi udruge Mi upoznavali biljke i njihovu ljekovitost na OPG Livak

U sklopu projekta pod nazivom "Upoznajemo zajednicu“, kojeg financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Udruga roditelja djece i osoba s poteškoćama u razvoju "Mi", posjetila je OPG Livak te učila o ljekovitosti biljaka.

Foto: OPG Livak
  • 318
  • 29
  • 0

"MI“, Udruga roditelja djece i osoba s poteškoćama u razvoju, u partnerstvu s Centrom za socijalnu skrb Požega i uz suradnju lokalne zajednice, započela je još 1. studenog 2017. godine s provedbom projekta pod nazivom "Upoznajemo zajednicu“, kojeg financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.   

Aktivnostima projekta žele smanjiti socijalnu isključenost i povećati integraciju osoba s invaliditetom u društvo kao njenih ravnopravnih članova, informirati lokalnu zajednicu i povećati javnu svijest o problemima i preprekama s kojima se svakodnevno susreću ranjive društvene skupine i uspostaviti sustav podrške u lokalnoj zajednici. Tako su proteklog vikenda korisnici, volonteri i djelatnici (njih 20-ak) udruge "MI" iz Požege bili u posjeti OPG-u Livak u Kutjevu.

Započela berba bijelog gloga na OPG Livak, jedinoj takvoj plantaži u Hrvatskoj!

"Iako je s vremena na vrijeme kišilo to posjetitelje nije omelo u uobičajenom programu koji je prava torta; red muzike i red sporta. Red muzike se odnosi na smijeh, razgovor i ciku prisutnih, a o redu sporta ćemo nešto kasnije. Prvo je uslijedio obilazak imanja i upoznavanje s ljekovitošću nekih biljaka, a posjetitelji su mogli vidjeti kako one izgledaju. Nakon obilaska imanja uslijedio je kraći odmor uz osvježenje u vidu soka, keksa, čokoladica i čaja od samoniklog bilja s imanja (mješavina bijelog gloga i mente). 

Sada dolazi na red; red sporta. Posjetitelji su se podijelili u dvije grupe i uspješno "odradili" gađanje praćkom i gađanje kozlice. Nakon toga su bacali koplje u dalj, i na kraju reda sporta uslijedio je najzanimljiviji dio; hokej na travi. U dvije prijateljske, ali borbene, utakmice u kojima su sudjelovala po tri igrača na svakoj strani, jedna utakmica je završila prijateljski; 1:1, a druga je završila konkurentski; 3:0!", pojasnio je domaćin Predrag Livak na čijem imanju se često događaju slične edukativne radionice. 


Tagovi

OPG Livak Udruga Mi Kutjevo


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Dakle uspjeh je djelomičan. Prvo zahvala gđi Maji Celing Celić na savjetu i informacijama. Sjeme tikve sudovnjače je dalo rezultat. Ostalo sjeme (one tikve sa dugačkim vratom nisu uspjele, jako su se deformirale u oblik krastavca :-) ). U p... Više [+]