Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Subvencijska prijevara
  • 02.06.2023. 15:30
  • Osječko-baranjska, Osijek

Četvorka osumnjičena za subvencijsku prijevaru tešku više od 490.000 eura

Počelo je tako da su ispostavljeni neistiniti računi za neobavljene radove krčenja i obrade zemljišta, opisuje policija koja za više kaznenih djela sumnjiči tri muškarca i jednu ženu.

Foto: Depositphotos/fotokostic (ilustracija)
  • 16.372
  • 976
  • 1

Otkrivena je nova sumnja u subvencijsku prijevaru. 

Kako je objavila Policijska uprava osječko-baranjska, provedenim kriminalističkim istraživanjem službenika Sektora kriminalističke policije ove PU, utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da su 55-godišnjak, 45-godišnjak, 41-godišnjak i 43-godišnjakinja s područja ove i Vukovarsko-srijemske županije počinili kaznena djela Subvencijska prijevara, Krivotvorenje službene ili poslovne isprave i Zlouporaba povjerenja u gospodarskom poslovanju.

Prema objavljenom, tijekom 2015. i 2016. godine 41-godišnjak je, kao odgovorna osoba jedne od uključenih tvrtki, ispostavio tri neistinita računa za neobavljene radove krčenja i obrade zemljišta 45-godišnjaku, koji je vlasnik poljoprivrednog obrta, u iznosu većem od 290.000 eura.

Temeljem toga je 45-godišnjak podnio zahtjev za potporu te mu je, kako pišu, "agencija" (APPRRR, op.a.) isplatila 70 posto fakturiranog iznosa, odnosno oko 200.000 eura nepripadajuće potpore.

Ističu da su u cilju prikrivanja nezakonitog raspolaganja dobivene potpore počinitelji počinili više kaznenih djela čime su oštetili više pravnih osoba za više tisuća eura, a sebi pribavili protupravnu imovinsku korist.

"Tijekom obavljene kontrole u veljači 2022. u cilju prikrivanja nezakonito dobivene potpore 43-godišnjakinja kao upraviteljica braniteljske zadruge dostavila je agenciji krivotvorenu narudžbenicu i račun tvrtke", opisuje policija navodeći da se ukupna nastala materijalna šteta cijeni na više od 490.000 eura.


Tagovi

Subvencijska prijavara Policija Poljoprivredni obrt Krivotvorenje Potpore


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Zabranjuju izraze šunka i kobasica za proizvode od biljnih proteina

Francuska je izdala zabranu korištenje izraza kao što su šunka, kobasica, odrezak i sl., za proizvode od biljnih proteina. Vlada time želi regulirati alternative mesu, a...

Više [+]