Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Nesreća u lovu
  • 14.01.2019. 20:25

Biskup promašio divlju svinju pa pogodio kolegu lovca

Istragom je utvrđeno da su obojica sudjelovala u organiziranom i prijavljenom lovu i da su bila na susjednim čekama, udaljenim oko 90 metara.

Foto: Bigstockphoto/GSshot
  • 1.143
  • 211
  • 0

Da dolazi do nesreća u lovu nije rijetkost čuti, pogotovo u zadnjih nekoliko mjeseci gdje se dogodilo više stradavanja lovaca, i to od svojih kolega. Tako je prošloga petka u lovu kod Kraljeve Velike, nedaleko od Lipovljana, metkom iz lovačke puške pogođen drugi lovac, 64-godišnjak.

Zbog kaznenog djela dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom, protiv 58-godišnjaka bit će podnesena kaznena prijava Općinskome državnom odvjetništvu Sisku.

Teško ozlijeđen u lovu, ranio ga kolega lovac

Bili u susjednim čekama

Iz lovačkog karabina 58-godišnjak je pucao u divlju svinju, koju je promašio, a puščano zrno pogodilo je u natkoljenicu 64-godišnjaka.

Večernji list doznaje da se radi o bjelovarsko-križevačkom biskupu, Vjekoslavu Huzjaku (58), koji je inače strastveni lovac, te da je sudjelovao je u organiziranom i prijavljenom lovu te su se, prema policijskom pripćenju o događaju u kojem nije naveden identitet biskupa, on i drugi lovac nalazili na susjednim čekama udaljenima oko 90 metara. 

Ranjenom lovcu liječnička pomoć pružena je u Kliničkoj bolnici Dubravi, gdje su mu utvrđene teške ozljede, koje nisu opasne za život.

Huzjak nije bio pod utjecajem alkohola, a oduzeto mu je oružje koje je imao u lovu. Zbog kaznenog djela dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom, protiv 58-godišnjaka bit će podnesena kaznena prijava Općinskome državnom odvjetništvu Sisku.


Tagovi

Nesreća Lov Pucao u kolegu Lovac Biskup


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Lipo Josipovo - lipa sva godina: Što još kažu narodne izreke?

Spomendan svetog Josipa obilježavamo danas, 19. ožujka. Uz ovoga sveca vezano je niz narodnih mudrosti koje služe kao svojevrsna prognoza vremena. Neke od njih objavljene...

Više [+]