Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Napad bikova
  • 18.08.2021. 07:30

Bikovi usmrtili oca i sina dok su ih selili na drugi pašnjak

Vjerojatno se dogodilo nešto što je potaknulo bikove na napad, kažu u norveškoj policiji.

Foto: Depositphotos/anuskiserrano (ilustracija)
  • 879
  • 360
  • 0

Napad bikova mogao bi biti uzrok smrti 78-godišnjeg muškarca i njegova 52-godišnjeg sina u Norveškoj, objavila je tamošnja policija.

Nesreća se dogodila u nedjelju, 15. kolovoza u Sykkylvenu, malom naselju na zapadu zemlje, kada su, kako je od obitelji doznala policija, dvojica muškaraca odlučila preseliti životinje na drugi pašnjak.

Kako navodi nettavisen, osoblje hitne pomoći kao i transportni helikopter poduzeli su sve mjere spašavanja, no na žalost, od zadobivenih ozljeda oba su muškarca preminula. 

“Vjerojatno se dogodilo nešto što je potaknulo bikove na napad“, kazao je inspektor Tony Gjerde na konferenciji za novinare, ne želeći špekulirati o uzroku. 

A što se točno zbilo, doznat će se daljnjom istragom. Inspektori smatraju kako nema sumnje da se dogodila kakva kriminalna radnja. 

Sličan se incident, na sreću bez smrtnog ishoda, dogodio nedavno i u Bosni i Hercegovini kada je tridesetogodišnjeg muškarca ozlijedio također vlastiti bik. Do nezgode je došlo po povratku s koride. Životinja je ubola muškarca u blizini vitalnih organa pa su se liječnici borili za njegov život.

Tragičnih slučaja bilo je još, a vrlo sličan norveškom dogodio se prije dvije godine u njemačkoj Bavarskoj. Naime, ondje je na pašnjaku bik prvo usmrtio sina, a onda i njegovog oca. Spasioci nisu mogli doći do dva unesrećena čovjeka jer je bik još uvijek bio u njihovoj blizini zbog čega su ga morali ubiti.


Tagovi

Napad bikova Norveška Pašnjak Tragedija Bik usmrtio


Autorica

Lucija Bencaric

Više [+]

Magistra agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.