Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Vanjskotrgovinska komora
  • 28.05.2017. 16:00

BiH unaprjeđuje suradnju s Mađarskom

Postoje mogućnosti unapređenja suradnje u oblasti energetike, oblasti agro industrije, sa aspekta sigurnosti hrane, te u oblasti turizma.

Foto: komorabih.ba
  • 367
  • 18
  • 0

Potpredsjednik Vanjskotrgovinske/Spoljnotrgovinske komore Bosne i Hercegovine doc.dr.sc. Bruno Bojić primio je u posjet dr. Pana Petru, zamjenicu državnog sekretara za vanjsku trgovinu pri Ministarstvu vanjske trgovine i vanjskih poslova Mađarske i Nj.E. Jozefa Pandura, ambasadora Mađarske u Bosni i Hercegovini, u pratnji saradnika. Tema sastanka bila je otvaranje ureda Mađarske nacionalne trgovinske kuće u Sarajevu i unapređenje ekonomske suradnje dvije zemlje.

Na sastanku je istaknuto da je saradnja između Bosne i Hercegovine i Mađarske veoma značajna, ali da postoje oblasti u kojima je istu potrebno unaprijediti. Ocijenjeno je da postoje mogućnosti unapređenja suradnje u oblasti energetike, posebno sa aspekta razvoja berze, oblasti agro industrije, sa aspekta sigurnosti hrane, te u oblasti turizma. Učesnici sastanka izrazili su nadu da će uspostavljena avio linija Sarajevo- Budimpešta doprinijeti unapređenju postojeće suradnje i stvaranju novih poslovnih veza.

Na poziv predstavnika Mađarske, potpredsjednik Bojić je učestvovao i prigodno se obratio na ceremoniji otvaranja predstavništva Mađarske nacionalne trgovinske kuće u Sarajevu. Na svečanosti otvaranja, u prisustvu brojnih uzvanika, istaknuto je da je Mađarska nacionalna trgovinska kuća specijalizovana institucija osnovana pod pokroviteljstvom Ministarstva inostranih poslova Republike Mađarske, sa ciljem da olakša uspostavljanje kontakata preduzeća i jačanje ekonomske suradnje dvije zemlje.

Foto: komorabih.ba


Tagovi

Bruno Bojić Pana Petra Jozef Pandur Mađarska nacionalna trgovinska kuća Agro industrija


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.