Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • BC Institut
  • 24.02.2017. 21:00

Bez poljoprivrednika ne bi bilo ni Bc Instituta

"Poljoprivredni proizvođač je osnova našeg posla. Ako je on zadovoljan našim proizvodom, on će kupovati naše sjeme od naših partnera. Mi smo ovdje zbog njih", kaže predsjednik uprave Bc Instituta Ivica Ikić

  • 1.988
  • 217
  • 0

Bc Institut proslavio je 120 godina svog poslovanja impresivnom slavljeničkom feštom u hotelu Antunović u Zagrebu.

Svi koji imaju veze s hrvatskom poljoprivredom, od hrvatske Vlade do ratara u polju odazvali su se rođendanskom slavlju bilo da su osobno došli ili poslali svoje predstavnike.

Malo je tvrtki u svjetskim, kamoli hrvatskim okvirima, koji iza sebe imaju 120 godina tradicije rada, čiji korijeni se nalaze u 18. stoljeću, iza sebe imaju turbulentno 20. stoljeće sa svim svojim vrtoglavim usponima i padovima te uspješno posluju danas u 21 stoljeću, a Bc Institut je jedna od takvih.

Uspješan rad Bc Instituta kroz tri stoljeća!

Spomenimo detalj kako je prosječna proizvodnja u posljednjih 20 godina, praktično od završetka Domovinskog rata i mirne reintegracije istoka Hrvatske, iznosila 19.000 tona godišnje.

Kvalitetan proizvod koji tržište prepoznaje

Dugovječnost tvrtke danas u poslovnom svijetu znači puno, ona potencijalnim partnerima govori dovoljno - radi se o tvrtki koja ima kvalitetan proizvod, proizvod koji je tržište prepoznalo i tvrtki koja ima korektne poslovne odnose prema svojim partnerima.

Broj priznatih hibrida i sorata u RH i EU

To su neki od najjednostavnijih parametara koje svatko u poslu mora zadovoljiti. Predsjednik uprave Bc Instituta Ivica Ikić mogao bi mirno nabrajati superlative opisujući tvrtku na čijem se čelu nalazi, ali on govori o poljoprivrednicima kao najvažnijem segmentu njihovog poslovanja

Osnova svega je poljoprivredni proizvođač

"Poljoprivredni proizvođač je osnova našeg posla. Ako je on zadovoljan našim proizvodom, on će kupovati naše sjeme od naših partnera. Mi smo ovdje zbog njih. Našu sutrašnjicu baziramo na praćenju i primjenama najnovijih dostignuća u oplemenjivanju i sjemenarstvu bilja, znanstvenom i stručnom usavršavanju te stvaranju novih, modernih hibrida kukuruza i sorti strnih žitarica", kaže Ikić te otkriva koji je značaj Bc Instituta za Hrvatsku:

Bc Institu dostojno proslavio 120 godina postojanja

"Mi smo ovdje da branimo boje hrvatskog oplemenjivanja i sjemenarstva, da naši proizvođači imaju kvalitetan domaći proizvod, koji je stvaran u našim uvjetima.

Koliko je važno da sačuvamo našu zemlju i genski materijal, nije potrebno isticati u vremenu kada smo prepravljeni pričama o GMO sjemenu i štetnom utjecaju invanzivnih vrsta na domaće eko sustave."

Pozitivna iskustva proizvođača

Pozitivna iskustva s proizvodima Bc Instituta potvrđuju sami proizvođači. Oni ne govore samo o kvalitetnom proizvodu nego i kvalitetnoj podršci. Jedan od njih je Miro Potočić iz Farkaševca između Vrbovca i Bjelovara. Potočić ima farmu sa 200 svinja.

"26 godina koristim proizvode Bc Instituta. Vjeran sam njima i oni i meni. Imamo dobru suradnju, primam savjete od njihovih stručnjaka. Sve što me zanima mogu ih pitati, oni mi daju odgovore i obrazloženja", prenosi svoja iskustva Potočić.


Fotoprilog


Tagovi

Bc Institut Ivica Ikić Miro Potočić


Autor

Ante Vidović

Više [+]

Novinarstvom se bavi 16 godina, a redovni je član HND i član je Zbora agrarnih novinara. Prati aktualna zbivanja u poljoprivredi, a najviše ga zanimaju teme vezane za maslinarstvo, ribarstvo i pčelarstvo.


Partner

Bc Institut d.d. Zagreb

Dugoselska 7, Rugvica, 10370 Dugo Selo, Hrvatska
tel: +385 (0)1 2781-510, e-mail: bc-uprava@bc-institut.hr web: http://www.bc-institut.hr/

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Što će Brad pit' na ovogodišnjem Oskaru?

Brad Pitt nije nominiran ni za jednu nagradu na ovogodišnjem Oskaru, ali i dalje ima važnu ulogu na ovoj ceremoniji. Njegov zadatak je osvježiti goste i to - šampanjcem....

Više [+]