Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Covid-19
  • 14.08.2020. 18:00

Bavarska uvodi obvezno testiranje za radnike u poljoprivredi

Ministrica zdravstva Bavarske, Melanie Huml povećava zaštitne mjere za radnike u poljoprivredi koji su obvezni testirati se na Covid-19 prije početka rada. Kazne za kršenje su rigorozne.

Foto: Jumpstory
  • 162
  • 145
  • 0

Bavarska ministrica zdravstva, Melania Huml najavila je da u poljoprivrednim radovima u kojima sudjeluje više od 10 zaposlenika, svi prije početka rada moraju imati negativan test na koronavirus, piše gabot.de.

"Želimo spriječiti lokalna žarišta i zaštititi tvrtke od mogućeg zatvaranja. Cilj je u prvom redu spriječiti izbijanje bolesti jer jedno je jasno: Zaštita stanovništva naš je prioritet", kazala je.

Test ne smije biti stariji od 2 dana

Jedan od osnovnih elemenata za to je novi obvezni test koji je stupio na snagu u utorak, 11. kolovoza. Zajedno s državnim ministarstvima za hranu, poljoprivredu i šumarstvo, kao i za obitelj, rad i socijalna pitanja, Državno ministarstvo zdravlja i skrbi stvorilo je pravno obvezujući propis za sezonske radnike u Bavarskoj. Stoga su farme dužne izvršiti obvezu ispitivanja i prijavljivanja svojih zaposlenika i sezonskih radnika nadležnim upravnim tijelima.

U Njemačku nikad više, ni na odmor! Sezonci razočarani i u strahu od represije

Mogu biti zaposleni samo oni koji imaju negativan test na Covid-19, a radnici moraju donijeti certifikat na njemačkom ili engleskom jeziku koji nije stariji od 48 sati ili se mogu testirati na licu mjesta. Također, dok ne prikupe odgovarajuću medicinsku dokumentaciju, moraju se odvojiti od ostalih ljudi koji borave na farmi.

Kazne za nepoštivanje i do 25.000 eura

Osim toga, tvrtke su sada dužne prijaviti svoje sezonske radnike 14 dana prije početka rada. Trebat će navesti podatke o zaposleniku uključujući ime i prezime, prebivalište, mjesto smještaja, vrstu i trajanje zaposlenja te njegov kontakt.

Kratkotrajna registracija moguća je samo u iznimnim slučajevima. Tvrtke koje se ne budu pridržavale pravila prijave i testiranja bit će kažnjene s iznosom i do 25.000 eura.

U tu svrhu formirani su timovi koji se sastoje od predstavnika lokalnih zdravstvenih i poljoprivrednih vlasti te tijela za nadzor trgovine i socijalnog osiguranja poljoprivrede, šumarstva i vrtlarstva (SVLFG).

"Rezultat je zadovoljavajući, timovi su osnovani u svim vladinim okruženjima. U Bavarskoj je već provedeno 100 testova", rekla je Huml.


Tagovi

Test na Covid Koronavirus Radnici Bavarska Njemačka Melania Huml


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Stiglo nam je astronomsko proljeće. Jedna zanimljivost: sve do 2050. godine počinjat će 20.3. Između 2050. i 2100. godine naizmjence 19. i 20. ožujka, a tek nakon 2100. se početak proljeća opet vraća na 21. ožujka, piše na FB stranici Kad ć... Više [+]