Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • John Deere
  • 01.10.2022. 18:00

AutoPath pamti prvi prolaz: Lakši rad na neravnom i kod zanošenja

Do sada su automatski sustavi upravljanja bili pod utjecajem zanošenja na padinama, ali je novi dizajniran tako da ih izbjegne

Foto: YouTube/screenshot
  • 294
  • 52
  • 0

John Deere je predstavio AutoPath novu aplikaciju za sustave navođenja kako bi se izbjeglo preklapanje redova. Softver dokumentira i čuva njihov položaj nakon prvog prolaza, što automatski stvara smjernice za daljnji rad na terenu.

Do sada su automatski sustavi upravljanja bili pod utjecajem zanošenja na padinama, ali je novi dizajniran tako da ih izbjegne. Ovakvo upravljanje precizno vodi stroj u različitim uvjetima na terenu. Cilj je da se poljoprivrednicima pomogne da preciznije evidentiraju i prate svaki red usjeva na polju tijekom cijele sezone.

Softver pamti njihovu poziciju tijekom prvog prolaza kako bi uspostavio precizno vođenje za sve naredne - sjetvu, prskanje i žetvu.

Poboljšava efikasnost rada 

John Mishler, menadžer u John Deere-u kaže kako je velika prednost to da operateri znaju kojim redom započeti kao i to što mogu precizno pratiti automatski generirane linije za navođenje, bez obzira na posao kojega obavljaju, tip stroja ili širinu opreme. 

"Sustav daje sigurnost vozaču da je u pravom redu i poboljšava efikasnost rada u polju tijekom vegetacije i žetve.”

Precizno ga navodi (Foto: John Deere)

Brojanje redova više nije potrebno, što optimizira rad na terenu i čini ga efikasnijim. Vrijeme podešavanja za sekundarne operacije je brže, a oštećenje usjeva je smanjeno jer se smjernice zasnivaju na stvarnim redovima usjeva. Veća je profitabilnost zbog manjeg preklapanja i preskakanja, što dovodi do uštede goriva, manjeg trošenja opreme i vremena.

Prikazuje i kod zanošenja

Traktor i sijačica su kod prvog prolaza polja opremljeni StarFire prijemnicima, što omogućava AutoPath-u da zabilježi poziciju svakog reda. Kasnije ga prikazuje unatoč tome što se stroj zanosi na brdima ili u krivinama, što nije slučaj sa statičnom AB linijom.

Prednost je i automatsko prilagođavanje veličini odgovarajućeg stroja. Aplikacija je uključena u 4. generaciju John Deere Automation Bundle i dostupna je za 4600 CommandCenter integrirani zaslon i 4640 univerzalni zaslon.

Kako izgleda na terenu, pogledajte u videu: 

 


Tagovi

John Deere AutoPath Sistem navođenja Preklapanje redova


Autorica

Ranka Vojnović

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dugogodišnjim iskustvom u povrćarstvu, zaljubljenica u ekološku poljoprivredu i druge oblike alternativne poljoprivrede poput biodinamike i permakulture.


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Dakle uspjeh je djelomičan. Prvo zahvala gđi Maji Celing Celić na savjetu i informacijama. Sjeme tikve sudovnjače je dalo rezultat. Ostalo sjeme (one tikve sa dugačkim vratom nisu uspjele, jako su se deformirale u oblik krastavca :-) ). U p... Više [+]