Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Borba za poljoprivredu
  • 10.09.2020. 11:35
  • Grad Zagreb, Zagreb

Austrija jede domaće, a Hrvatska? Sinčić perfomansom upozorio na stanje u poljoprivredi

Pred zgradu Vlade doletio je kombi iz kojeg su ispale lubenice. Reagirao i Plenković.

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
  • 1.501
  • 534
  • 0

Pred zgradu Vlade doletio je kombi, a iz njega ispale lubenice. Performans je to europskog parlamentarca Ivana Vilibora Sinčića koji se odigrao prije nekih pola sata, a kojem je cilj, otkrio je, upozoriti na stanje domaće poljoprivrede. 

"Bačena je tek koja lubenica. Ostale su podijeljene. Svake godine na hrvatskim poljima propada na tisuće tona domaćih proizvoda. Naša borba mora biti za našu zemlju, za našu djecu, za naše ljude. Uvozimo hranu, uvozimo preko 90% soli, kraj Jadranskog mora. Oni ne čuju glas poljoprivrednika, oni ne čuju glas obrtnika. Oni čuju samo kad im se viče na razglas", napisao je na facebooku nakon scene koja je iznenadila sve koji su se zatekli na Markovu trgu.

Inače, sam Sinčić i ljudi s kojima je došao, bili su u majicama sa znakovitim natpisom: Austrija jede domaće, a Hrvatska? 

Na performans je, kako piše index, reagirao i premijer Andrej Plenković. "Ministre Božinoviću, molim da MUP napravi jedan plan sigurnosti. Ovo je moglo biti nešto drugo, a ne lubenice. Što se tiče demokracije, da, što se tiče sigurnosti, ne", poručio je prvom čovjeku policije. 

Markov trg Borba za poljoprivredu

Objavljuje Ivan Vilibor Sinčić u Četvrtak, 10. rujna 2020.

Tagovi

Ivan Vilibor Sinčić Performans Bačene lubenice


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

No farmer no food, no food no future!