Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • DR SHARE
  • 12.06.2017. 10:30

Aplikacija koja smanjuje katastrofe u tri zemlje

Održana obuka za aplikaciju koja učinkovito upravlja rizicima kako bi se smanjile posljedice, intenzitet i učestalosti prirodnih katastrofa i velikih nesreća sa svrhom zaštite stanovništva, okoliša i imovine.

Foto: zupanijaposavska
  • 948
  • 43
  • 0

U okviru projekta DR SHARE, u informatičkom kabinetu Srednje strukovne škole u Orašju, održana je dvodnevna obuka za aplikaciju koja će pomoći pri unapređivanju upravljanja sustavima civilne zaštite u uvjetima katastrofa.

Primjena u tri zemlje

Aplikacija će biti u primjeni na području Vukovarsko-srijemske županije, Sremskog okruga AP Vojvodine u Srbiji te Županije Posavske u Bosni i Hercegovini. Obuka je održana za 12 naprednih korisnika aplikacije. Aplikaciju su predstavili predstavnici tvrtke Infosistem Zagreb Tatjana Pinhak i Ivan Andrić.

Projekt DR SHARE (engl. "Disaster Reduction, Standardized Hazard Analysis and Risk Evaluation" u prijevodu "Smanjenje katastrofa, standardizirana analiza opasnosti i procjena rizika") započeo je s provedbom 1.1.2016. te će trajati 18 mjeseci. Vrijednost projekta je 281.222 EUR od čega Europska komisija osigurava 210.227,00 EUR (74,75%).

Zajedno protiv rizika

Cilj ovog IT alata je učinkovito upravljanje rizicima kako bi se smanjile posljedice, intenzitet i učestalosti prirodnih katastrofa i velikih nesreća sa svrhom zaštite stanovništva, okoliša i imovine. Sve navedeno putem projekta bit će realizirano kroz razmjenu najbolje prakse koja promiče zajedničko razumijevanje u međusektorskoj i prekograničnoj procjeni rizika.

Nositelj projekta je Vukovarsko-srijemska županija, dok su partneri iz Hrvatske: Agencija za razvoj Vukovarsko-srijemske županije Hrast, te Državna uprava za zaštitu i spašavanje. Partneri s područja Srbije su Pokrajinski sekretarijat za regionalni razvoj, međuregionalnu suradnju i lokalnu samoupravu AP Vojvodine te Fond "Europski poslovi" AP Vojvodine, a s područja Bosne i Hercegovine partner je Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Posavske županije.

Foto: zupanijaposavska


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Dobar dan, ako bi tko mogao da pomogne kako da spasim ovaj cvijet? Danas sam uocila smedje mrlje, odmah sam izbacila zemlju, bili su crvi u njoj, oprala korijenje, posudu, i s novom, cistom zemljom zasadila.. Sto ce biti sada, plasim se da... Više [+]