Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Susret traktorista
  • 07.02.2023. 17:00
  • Međimurska, Prelog

Ako mogu motoristi, zašto ne bi i poljoprivrednici imali svoj susret s traktorima?

Međimurski poljoprivrednici već četiri godine organiziraju druženje i razmjenu iskustava o poljomehanizaciji. Sve je više onih koji im se žele pridružiti

Foto: Studio Vipro
  • 1.101
  • 374
  • 0

Nakon što operu i očiste traktore, a prije nego ih garažiraju na svojim gospodarstvima, poljoprivrednici iz okolice Preloga u Međimurskoj županiji krajem prosinca se okupe na kavi i druženju. I već četiri godine tako. 

"Došli smo na tu ideju prije pet, šest godina, a onda se i odlučili okupiti. Ovoga puta je bilo 40 traktora", prepričava nam poljoprivrednik Vlado Vuk otkrivši da je bilo onih koji su potegnuli iz 80 kilometara udaljenog Đurđevca u Koprivničko-križevačkoj županiji. Kaže, sve veći interes dolazi i iz drugih dijelova Hrvatske, pa čak i susjedne Slovenije. 

Posveta traktora 

Na petu obljetnicu, u prosincu ove godine planiraju sve staviti na višu razinu, okupiti veći broj poljoprivrednika, postaviti šator, ali i pozvati svećenika da posveti vozila

Naime, Vlado je motorist i član Moto kluba Ren-ban, a budući da posvećuju motore, red je da to naprave i na četverokotačnim ljubimcima pomoću kojih cijelu godinu obavljaju puno posla. 

Na njima su cijele godine

Susret poljoprivrednika s traktorima naziv je ovoga druženja u kojemu razgovaraju o poslu, razmjenjuju iskustva o poljoprivrednoj mehanizaciji, podijele probleme oko nabave dijelova, repromaterijala, cijena.

Vlado Vuk uz pomoć obitelji, a tu posebno ističe 21-godišnjeg sina, obrađuje 150 hektara zemljišta, uzgaja soju, suncokret, uljanu repicu, pšenicu i kukuruz i nada se da će ova godina biti barem jednako dobra kao prošla.

Vjerujemo da će ovakvi susreti postati tradicija te da će ju uz ozbiljne razgovore obilježiti i zvuci pjesama kao što su Motori Divljih jagoda, ali i Traktori, omiljene obrade nekada popularnih Vatrogasaca. 

A kako je to izgledalo prošle godine, pogledajte u galeriji ispod teksta. 


Fotoprilog


Tagovi

Vlado Vuk Susret na traktorima Traktori Ren-ban Posveta traktora


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Da ne znam bolje, rekla bih da želi nešto da mi poruči....:P