Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Osječko - baranjska županija
  • 15.05.2018. 14:45

Ako je Ivan Gašić već sada dokazao da može, zna i hoće, u budućnosti ne smije imati problema

Apeliram na one koji odlučuju, na one koji donose Zakone te one koji rade program raspolaganja s poljoprivrednim zemljištem da imaju u vidu ovakve mlade ljude koji ostaju u svom domu, rade na svojoj zemlji i za svoju zemlju, te donose ovakve kvalitetne i vrhunske rezultate, rekao je osječko-baranjski župan Ivan Anušić primajući najboljeg mladog poljoprivrednika Ivana Gašića.

Foto: Roberta Kljenak
  • 832
  • 41
  • 0

Ako je već sada, u ovim okolnostima, Ivan Gašić dokazao da može, zna i hoće, smatram da ne smije u budućnosti imati problema glede proširenja poslovanja, zapošljavanja novih ljudi, te izvoza svojih sireva na tržište diljem Europe, rekao je danas osječko-baranjski župan Ivan Anušić primajući najboljeg hrvatskog mladog poljoprivrednika koji dolazi upravo iz ove županije. 

Podsjećamo, Ivan Gašić iz Beketinaca u listopadu će predstavljati Hrvatsku u Bruxellesu, a današnje četveročlano obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo postoji više od dva desetljeća te je s ciljem očuvanja obiteljske tradicije i unapređenja poslovanja, u novije je vrijeme prebačeno s oca na sina. Tako je nastala mini sirana Gašić kojom od travnja rukovode brat Ivan (nositelj obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva) i sestra Katarina.

Rad i trud se isplate 

“Ivan Gašić je mlad dečko iz Beketinaca smještenih u Osječko – baranjskoj županiji koji je uspio dobiti nagradu kao najbolji mladi poljoprivrednik u Hrvatskoj. To ispunjava ponosom njega kao najboljeg mladog poljoprivrednika i mene kao župana. Iza njegove nagrade i uzoritog priznanja krije se jako puno posla i truda, a to je ono što na neki način svi moramo napraviti da bi došli do određenih rezultata. Ivan je to uspio i iz tog razloga mu moramo odati poštovanje, čestitku i zahvalu, ali isto tako i biti uz njega i njegove projekte koji dolaze u budućnosti.

Ponosni imenjaci: župan Ivan Anušić i najbolji mladi poljoprivrednik Ivan Gašić

Kao župan tvrdim da će mu Osječko – baranjska županija biti na raspolaganju i apeliram na one koji odlučuju, na one koji donose Zakone te one koji rade program raspolaganja s poljoprivrednim zemljištem da imaju u vidu ovakve mlade ljude koji ostaju u svom domu, rade na svojoj zemlji i za svoju zemlju, te donose ovakve kvalitetne i vrhunske rezultate. Upravo stoga, poruka svima je vrlo jasna, a ista je da se rad i trud isplate, te da trebamo svi ići prema tome. Ovo što je napravio Ivan Gašić je individualan uspjeh koji je dosegao tu razinu upravo zato što je Ivan odlučio i htio nešto napraviti. Tako je dokazao da se ovdje može uspjeti, a Institucije su te koje moraju prepoznati vrijednost takvih ljudi i pomoći im i prije nego dođu u problem“, priča župan Ivan Anušić.

Ivan Gašić, unatoč mladim godinama i teškim vremenima za hrvatsko stočarstvo, nije odustao od Hrvatske, poljoprivrede i govedarstva. Na takav je način, umjesto sve popularnije opcije u kojoj mlado obrazovano stanovništvo napušta svoju domovinu i odlazi u Irsku ili Njemačku, dokazao da se, koliko god teško bilo, može živjeti od svog zanata, rada i poljoprivrede, a konačnici i uspjeti.

Puni uspjeh je doživio sa samo 24 godine, kada je kao mali, tek neznani mladić postao pobjednik Natječaja za izbor najboljeg mladog poljoprivrednika/ce u Hrvatskoj, koji je treći put zaredom organizirala hrvatska zastupnica u Europskom parlamentu Marijana Petir

Farma najboljeg mladog poljoprivrednika proizvodi prava blaga

“Moram priznati da me župan ugodno iznenadio i kao osoba i kao političar. Drago mi je što sam bio kod njega i velika mi je čast što je Slavonija dobila priznanje koje dokazuje da je najbolji hrvatski mladi poljoprivrednik upravo s tog  područja jer svi znamo da je u Slavoniji najteža situacija u Hrvatskoj. Poučen iskustvom, želio bih poručiti mladim poljoprivrednicima iz hrvatske domovine da ne odustaju i da koliko god teško bilo probaju jer će se trud na kraju isplatiti. Osobno se nisam predao ni kad je bilo najteže, kao što se nije ni naša država kad je bilo najteže predala i moj trud se isplatio.

Poručio bi, na kraju krajeva, kupcima da kupuju moj proizvod zato što je to sir vrhunske kvalitete koji je osvojio šampionska zlata i puno medalja. Time ćete pomoći meni i našoj županiji jer tako štitite domaću proizvodnju i domaćeg čovjeka - proizvođača”, priča najbolji hrvatski mladi poljoprivrednik Ivan Gašić koji se bavi rizičnom granom poljoprivrede.

Farma Ivana Gašića izgrađena je 2008. godine iz operativnog programa, a  čini ju 50 muznih krava + podmladak Simentalskog goveda.  Isplativost proizvodnje postižu preradom mlijeka u finalni proizvod, sir.


Tagovi

Ivan Gašić Ivan Anušić Najbolji mladi poljoprivrednik OBŽ Župan Anušić Razvoj Slavonije Domaći proizvodi


Autorica

Roberta Kljenak

Više [+]

Roberta je dvostruka magistrica u području poljoprivrede. Obožava pisanje i fotografiju! Dobitnica je dekanove nagrade za najbolje studente, predavačica na brojnim poljoprivrednim kongresima i nezaposlena profesorica.


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

U Gudovcu živo na proljetnom sajmu. Jedni kažu da je skupo, dok drugi troše bez pitanja. Jedni su sretni s ovim terminom dok neki trgovci smatraju da treba biti ranije, prije sjetve. Kako god, i u ovom formatu od četiri dana, posjetitelja n... Više [+]