Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • AGRIVI d.o.o.
  • 28.10.2021. 14:00

AGRIVI i SpaceSense donose novi proizvod za preciznu poljoprivredu

AGRIVI i SpaceSense ujedinili su snage kako bi ponudili najpreciznije mape za primjenu tehnologije varijabilnog doziranja inputa (VRT).

Foto: AGRIVI
  • 376
  • 101
  • 0

AGRIVI, jedan od vodećih svjetskih pružatelja softverskih rješenja za upravljanje poljoprivrednom proizvodnjom, upravo je obznanio partnerstvo sa SpaceSense-om, tvrtkom specijaliziranom za obradu i analizu satelitskih snimki.

Suradnja dviju tvrtki fokusira se na stvaranje mapa za primjenu tehnologije varijabilnog doziranja inputa (VRT) s ciljem da se poljoprivrednicima pomogne u donošenju odluka, optimizaciji proizvodnih praksi i ostvarivanju viših prinosa i kvalitete u proizvodnji. 

"Mape koje su jednostavne za korištenje i potpuno integrirane u našu platformu ključne su u nastojanju da izgradimo platformu koja će osnažiti poljoprivrednike i poljoprivredna poduzeća da donose još preciznije odluke vođene podacima u svojim svakodnevnim operacijama na gospodarstvu te pritom ostvare ekonomski i ekološki održiviju proizvodnju i povećane prinose", pojasnio je Matija Žulj, direktor i osnivač AGRIVI-ja.

VRA zoning tool 

Inače, SpaceSense je francuska, svemirska i agtech tvrtka specijalizirana za obradu i naprednu analizu satelitskih snimki i podataka za potrebe tvrtki i organizacija koje pružaju usluge u sektoru digitalne poljoprivrede. Pruža podatke o zdravstvenom stanju usjeva, vlažnosti tla i najboljim poljoprivrednim praksama.

"VRA zoning tool" njihov je najnoviji proizvod koji omogućuje korisnicima stvaranje naprednih mapa za primjenu tehnologija varijabilnog doziranja inputa (VRT), što podrazumijeva kreiranje zona upravljanja, mapa za varijabilnu primjenu gnojiva, navodnjavanje, sjetvu i mnogo više.

VRA zoning tool direktno integriran u AGRIVI platformu

Proizvod je direktno integriran u AGRIVI platformu i omogućuje korisnicima kombiniranje podataka vegetacijskih indeksa iz satelitskih snimki, kao i podataka iz mapa tla, mapa prinosa i drugih agronomskih podatkovnih slojeva s ciljem kreiranja mapa za primjenu tehnologije varijabilne primjene inputa (VRT).

"Ovakav pristup spaja aktualnost i preciznost satelitskih snimki s pouzdanošću podataka prikupljenih na terenu i čini rješenje AGRIVI-ja i SpaceSensea jednim od najboljih na tržištu", istaknuli su stručnjaci. 

Kombiniranje podataka ključ precizne poljoprivrede

Obje tvrtke kroz ovo partnerstvo nastoje povećati vrijednost koju donose korisnicima, te dodatno osnažiti podršku korisnicima AGRIVI platforme diljem svijeta.

“Kombiniranje podataka ključ je precizne poljoprivrede”, kazao je uosnivač SpaceSense-a Sami Yacoubi te dodao kako kombiniranjem podataka iz različitih izvora nastoje povećati kvalitetu informacija koje prenose poljoprivrednicima i time povećati povjerenje poljoprivrednika u tehnologije vezane uz satelitske snimke, koje će igrati golemu ulogu u razvoju poljoprivrede u godinama koje su pred nama. 


Tagovi

Agrivi Digitalna poljoprivreda SpaceSense VRA zoning tool Partnerstvo Matija Žulj Sami Yacoubi


Autorica

Ines Hajdu

Više [+]

Diplomirana inženjerka agronomije i Agro Success Manager tvrtke Agrivi, zadužena za analizu, dokumentiranje i mapiranje procesa klijenata u Agrivi softver, provođenje treninga i praćenje onboarding procesa, odgovornost za uspješnu upotrebu softvera i pružanje podrške korisnicima.


Partner

AGRIVI d.o.o.

Ulica grada Gospića 1A, 10000 Zagreb, Hrvatska
e-mail: prodaja@agrivi.com web: https://www.agrivi.com/hr/

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Dakle uspjeh je djelomičan. Prvo zahvala gđi Maji Celing Celić na savjetu i informacijama. Sjeme tikve sudovnjače je dalo rezultat. Ostalo sjeme (one tikve sa dugačkim vratom nisu uspjele, jako su se deformirale u oblik krastavca :-) ). U p... Više [+]