Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Simpozij agronoma 2021.
  • 03.09.2021. 09:00
  • Šibensko-kninska, Vodice

56. hrvatski i 16. međunarodni simpozij okuplja 300 agronoma iz zemlje i svijeta

Kako je najavio dekan FAZOS-a, prof.dr.sc. Krunoslav Zmaić koji je ujedno i predsjednik Organizacijskog odbora simpozija predstavit će se radovi iz devet sekcija.

Foto: Bigstock/budabar
  • 737
  • 78
  • 0

Poljoprivredna struka će se od 5. do 10. rujna ove godine okupiti na 56. hrvatskom i 16. međunarodnom simpoziju agronoma kojeg organizira Fakultet agrobiotehničkih znanosti Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku. Ovo, već tradicionalno okupljanje održat će se u hotelu Olympia Sky u Vodicama.

Cilj je upoznati agronome, srodne struke i širu javnost s rezultatima najnovijih znanstvenih istraživanja naših i inozemnih stručnjaka kako bi se omogućio uvid u znanstvena postignuća koja se tiču poljoprivredne proizvodnje.

Okrugli stolovi, panelisti i autohtoni proizvodi

Na simpoziju će sudjelovati oko 300 sudionika iz Hrvatske i svijeta. Autori će usmeno ili putem postera prezentirati 330 priopćenja, koji su u vidu sažetaka ili cjelokupnih radova prikazanih u zbornicima.

Kako je najavio dekan FAZOS-a, prof.dr.sc. Krunoslav Zmaić koji je ujedno i predsjednik Organizacijskog odbora simpozija predstavit će se radovi iz devet sekcija uključujući Agroekologiju, ekološku poljoprivredu i zaštitu okoliša; Agroekonomiku i agrosociologiju; Genetiku, oplemenjivanje bilja i sjemenarstvo; Povrćarstvo, ukrasno, aromatično i ljekovito bilje; Ratarstvo; Ribarstvo, lovstvo i pčelarstvo; Stočarstvo; Voćarstvo, vinogradarstvo i vinarstvo te Poljoprivrednu tehniku.

Prvoga dana održat će se plenarna izlaganja o aktualnim znanstvenim istraživanjima u Hrvatskoj, a posebnu pozornost trebao bi izazvati okrugli stol pod naslovom "Zemlja podrijetla: Hrvatska". Drugog dana održat će se i onaj pod nazivom "Uloga agronoma u suvremenoj hrvatskoj poljoprivredi" čiji će panelisti biti brojni poljoprivredni stručnjaci. Taj dan će i tvrtka Agroklaster d.o.o. prestaviti paletu slavonskih i hrvatskih autohtonih proizvoda. Kako je najavljeno, skup bi trebao završiti donošenjem zaključaka i smjernica za budućnost hrvatskog agrara.


Tagovi

FAZOS Simpozij agronoma Vodice Program


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Je, odužila se i ta prijestupna veljača, ali Ministarstvo pretjeruje :/