Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Web prodaja
  • 04.04.2020. 15:30

20+ mjesta na internetu putem kojih možete pomoći prodaju proizvoda Vašeg OPG-a

Tisućama poljoprivrednih proizvođača koji više ne mogu svoje proizvode prodavati na tržnicama nude se mogućnosti online prodaje. U ovom prilogu donosimo informacije o tome gdje i kako možete oglasiti prodaju.

Foto: Depositphotos/AndrewLozovyi
  • 8.090
  • 489
  • 1

Usred pandemije koronavirusa i preventivnih mjera koje su zatvorile tržnice, razvile su se brojne alternative u digitalnom obliku. Tako neki od domaćih proizvoda tisuća OPG-ova zakinutih ovom odlukom svoj put do kupca mogu potražiti online prodajom.

Donosimo popis internet servisa, Facebook grupa i stranica te aplikacija koji mogu pomoći u prodaji proizvoda u ovim vremenima.

Web servisi

  1. Burza Hrane - Specijalizirani portal koji povezuje kupce i proizvođače na području Hrvatske, Slovenije, Njemačke, Austrije i EU. Sami određujete cijene i količine proizvoda, možete koristiti praktičnu dostavu OverseasExpress po povoljnijim cijenama i koristiti statistiku pregleda oglasa. Proizvodi su prestavljeni u 16 kategorija i brojnih podkategorija
  2. Domaća web tržnica - Nudi besplatan put do kupaca na području Istre. Gospodarstva se mogu pretražiti prema područjima mjesta Buje, Buzet, Kopar, Labin, Opatija, Pazin, Poreč, Pula i Rovinj, a proizvodi su sortirani u čak 22 kategorije. Kupac sam bira način isporuke - na gospodarstvu ili na kućnom pragu kupca, te željeni način plaćanja.
  3. eCeker - Internet trgovina proizvođača hrane iz Slavonije i Baranje djeluje na području Osijeka i Zagreba. U Osijeku dostavljaju utorkom i četvrtkom nakon uplate (minimalna narudžba 150 kn), a u Zagrebu 5 dana nakon uplate (minimalna narudžba 350 kn). Proizvodi su razvrstani u 9 kategorija, od kojih se ističu voće i prerađevina, orasi, med i jaja, mesne prerađevine te brojni drugi.
  4. Eko Tržnica - Još je jedna online platforma sa sjedištem u Osijeku koja okuplja lokalne proizvođače ekoloških proizvoda. Kupnja je jednostavna i pregledna, prikazane su i trenutne zalihe proizvoda. Radi ove izvanredne situacije, dostavljaju na kućni prag na području Slavonije i Baranje. Cijene proizvoda ostaju iste, naplaćuju dostavu 10 kn po kupcu kako bi pokrili troškove. Minimalna narudžba je 150 kn, a dostava petkom od 12 do 20 sati.
  5. eMerkato - Nudi proizvode iz 15 kategorija (sokovi i sirupi, proteini, prirodna kozmetika...) i isporuku na području cijele Hrvatske. Omogućuje raspodjelu proizvoda prema visini cijene, dok proizvođače možete pretražiti po županijama. Proizvođač prilikom prijave objavljuje sve potrebne podatke o proizvodima koji su predmetom prodaje.
  6. ePlac - Omogućuje ponudu proizvoda iz cijele Hrvatske, razvrstanih u 6 kategorija te po županijama i gradovima. Kupci ostvaruju direktnu komunikaciju s proizvođačima gdje se mogu uvjeriti u kvalitetu, količinu, načine i dane/vrijeme isporuke. Kupci mogu kupovati iz svih područja RH.
  7. Farmica Shop - Pažljivo selektiraju dobavljače da uvijek mogu dokazati podrijetlo proizvoda i povezuju ih s registriranim korisnicima. Naručena roba kreće u proces planiranja dostave tek po potvrdi plaćanja registriranog korisnika. Na ovoj platformi proizvodi se mogu pronaći putem tražilice ili u četiri gčavne kategorije. Isto tako, omogućuju pretragu po dobavljačima. Klikom na proizvod, navedena je cijena, raspoloživost proizvoda i minimalna narudžba.
  8. Finoteka - Prisutna već 12 godina na tržištu, danas okuplja gotovo 3.000 OPG-ova. Proizvode detaljno kategoriziraju, a njihova tražilica nudi mogućnost posebnog prikazivanja eko proizvoda, podjelu po županijama, otocima i općinama/gradovima. Servis je podjeljen na dva dijela Finoteka i FinotekaDostava, a dostavljaju na području cijele RH
  9. GoGreen - Nude prezentaciju domaćih proizvoda kroz 16 kategorija i njihovu prodaju. Podržavaju plaćanje pouzećem, internet bankarstvo i integrirali su PayPal za kartično plaćanje. Prilikom odabira proizvoda u košaricu, kupac bira način dostave. No, ovo nije samo online tržnica. Njihova tvrtka "Anytime" osigurava i skladišne prostore na kojima proizvođači u kontroliranim uvjetima mogu skladištiti svoje proizvode, svojevrsni sabirni centar, kako bi isporuke prema kupcima išle brže i točnije. 
  10. Gradska tržnica "Bjelovar fresh" - Okuplja lokalne poljoprivrednike čije proizvode razvrstava u 8 kategorija (svijeće, sadnice i flanci, jaj i tjestenine, krumpir i žitarice...). Klikom na željeni proizvod, prikazuje OPG koji ga nudi, po kojoj cijeni te mogućnost dostave. Svoj OPG možete jednostavno prijaviti tako da ispunite kontakt formu te unesete svoju ponudu.
  11. Locavore - Online platforma na kojoj se možete jednostavno registrirati, predstaviti sebe i proizvode koje nudite. Svaki puta kada kupac pokaže interes za kupnju nekog od vaših proizvoda, imat ćete priliku kontaktirati izravno sa njim i dogovoriti dostavu. Proizvodi iz cijele Hrvatske na ovoj su platformi raspoređeni u čak 24 kategorije.
  12. Mali plac - Internet projekt s fokusom na autohtone i prirodno uzgojene domaće proizvode. Mali plac okuplja više od 500 malih, lokalnih proizvođača, a u Zagrebu djeluje već šestu godinu. Po novome, vrše dostavu na kućni prag, a za više informacija potrebno ih je kontaktirati.
  13. Misli globalno, kupuj lokalno - Ovaj projekt sa sjedištem u Vrgorcu prezentira domaće proizvode 100-njak lokalnih proizvođača voća, povrća, meda, ulja, mesa te prerađevina poput pekmeza, vina, likera i sličnih proizvoda. Proizvođači su mahom lokalni OPG-ovi i obrti koji se tako predstavljaju kupcima s područja Makarske rivijere. Uz web stranicu tu je i android aplikacija s istom svrhom.
  14. Naruči2go - Okuplja OPG-ove s područja cijele Hrvatske, a proizvode razvrstavaju u 12 kategorija  te po županijama. Klik na određeni OPG prikazuje njegovu mogućnost dostave te tagove s proizvodima koje nudi i adresu. Kao proizvođač se možete registrirati u dva jednostavna koraka.
  15. Need Have - Potpuno besplatna platforma i za proizvođače, ponuditelje kao i za korisnike, kupce. Nudi brojne proizvode u 11 kategorija, a prema željenoj lokaciji, prikazuje trenutno raspoloživu ponudu. Koristeći kartu Hrvatske omogućuje lakši pronalazak željenog proizvoda.
  16. Njuškalo - Najpopularniji domaći web oglasnik, je ovih dana u fokus stavio sekciju hrane i piće, gdje možete oglasiti proizvode sa slikama, opisom i cijenom. Prilikom kreiranja oglasa moguće je odabrati opciju dostave proizvoda s OPG-ova: voće, povrće, domaće maslinovo ulje, suhomesnate proizvode, prirodni med, začine i drugo. Proizvodi se jednostavno mogu pronaći putem tražilice prema lokaciji i cijeni.
  17. Opgburza.com - Online servis Opgburza.com daje mogućnost OPG-ovima i kupcima da postane njihovo novo prodajno mjesto za bilo koji proizvod. Može to biti, povrće, voće, meso, riba, proizvodi od povrća, voća, mesa i ribe ili bilo što, što se nalazi na stolu OPG-a. Povezivanje je vrlo jednostavno. Kupac narudžbu vrši dodavanjem vrste i količine OPG proizvoda u online košaricu, OPG potvrđuje narudžbu, a nakon pripremljene narudžbe, dostavljač dostavlja naručene proizvode na adresu kupca. Usluga servisa je besplatna, besplatna je i dostava spomenutih proizvoda, a plaćanje je u trenutku dostave (pouzećem).
  18. OPGovi Hrvatske - Platforma koja funkcionira na način da svaki od 162.966 hrvatskih OPG-ova može imati besplatnu vlastitu internetsku stranicu unutar platforme. Moći ćete samostalno unositi kontakt podatke, dodavati svoje proizvode, ispričati priču o svom obiteljskom gospodarstvu, nabrojati nagrade i priznanja koja ste osvojili te dodavati fotografije. Podatke uvijek možete jednostavno mijenjati putem računala ili mobitela, a sve što vam je potrebno je e-mail adresa. Stranica je pregledna i jednostavna za korištenje, omogućuje pretragu po OPG-ovima i po određenim kategorijama domaćih proizvoda, njih 12.
  19. OPG Tržnica - Pokrenuta u suradnji s Udrugom OPG-a Hrvatske "Život". Klikom na naziv OPG-a otvara webshop s kojega se mogu naručiti namirnice. Također, nudi se mogućnost odabira ekoloških proizvoda posebno.  OPG-ovi ovu online platformu mogu koristiti besplatno, najkraće do 31.12.2020. godine.
  20. Poljoprivredni oglasnik Agrokluba dio je informacijskog sustava Agroklub, a putem kojeg možete besplatno predati do 5 oglasa vaših proizvoda u 8 glavnih kategorija te brojnim podsekcijama npr. poljoprivredni proizvodi (sirevi, mliječni proizvodi, vina, likeri, rakije...), sadni materijal (voćne sadnice, ukrasno bilje...) i dr.
  21. VeeMee - Na digitalnoj tržnici objedinjuju 127 poljoprivrednika iz cijele zemlje koji proizvode voće, povrće, mlijeko i meso, a kontakti proizvođača su kategorizirani po županijama i vrstama proizvoda. Zbog trenutne ograničene situacije, dostavljaju samo na područje grada Zagreba, Velike Gorice s okolicom, Jastrebarskog, Samobora, Stare Karlovačke te Svete Nedjelje.  Prijava na platformu je brza i jednostavna.
  22. Welovelocal.hr - Omogućuju narudžbu svježih i domaćih proizvoda 80-ak hrvatskih poljoprivrednika, poduzetnika i prerađivača iz cijele Hrvatske. Prijaviti se možete jednostavnim korakom - objavom svoje ponude. Proizvode grupiraju u 3 glavne skupine, a bira se i način isporuke - osobnim preuzimanjem ili dostavom na kućni prag.
  23. Žuti klik - Servis Hrvatske pošte koji omogućuje besplatnu dostavu u poštanski ured bez obzira na vrijednost narudžbe ili besplatnu dostavu za narudžbe vrijednosti iznad 300 kuna. Proizvode možete birati po kategorijama (namazi, čajevi, prirodna kozmetika, zimnica, maslinovo ulje, domaći prirodni sokovi, vina Hrvatske, brašna i tjestenine te voće i povrće), cijeni te brendovima.

Facebook grupe i stranice

Osim web servisa tu su i brojne Facebook grupe i stranice koje okupljaju poljoprivredne proizvođače s njihovom aktualnom ponudom. U grupama je potrebno objaviti što imate u ponudi, u kojim količinama i cijeni riječ te kakve su mogućnosti dostave.

Facebook grupe:

  1. Koprivnički plac online
  2. Online tržnica Osječko-baranjske županije
  3. Online tržnica Vukovarsko-srijemske županije
  4. Zelena online tržnica
  5. OPG - tržnica - VPŽ
  6. Svježe i domaće s virovitičke tržnice
  7. Virtualni zagrebački plac
  8. Lokalna tržnica Moslavine za vrijeme Coronitisa
  9. Findlocal.online Group
  10. Tržnica Kaštela

Facebook stranice:

  1. Udruga Vestigium - U 4 godine postojanja ove udruge, kojoj je sjedište u Zagrebu, došlo je do umrežavanja udruge Vestigium sa ekološki certificiranim OPG-ovima i onima koje se bave organskim/biodinamičkim uzgojem, ali bi željeli postati ekološki. Danas broje oko 140 članova, od čega 20-ak proizvođača i 10-ak udruga koje okupljaju na svojoj Facebook stranici, a preko Google forme primaju narudžbe za eko proizvode.
  2. Zeleni Kastav - u Primorsko-goranskoj županiji okuplja proizvođače hrane uzgojene na prirodan način, po pravilima organske, biodinamičke ili ekološke poljoprivrede. Trenutno na svojoj Facebook stranici objavljuju ponudu lokalnih proizvođača koji nude mogućnost dostave.
  3. Shumska Farma - Ovaj proizvođač organske hrane okuplja i druge proizvpđače kroz Klaster. Farma je smještena u hrastovoj šumi Parka prirode Papuk, a iz bogate ponude izdvajaju jaja, med, razno povrće, sir... Ponudu šalju prijavom na newsletter, nakon čega se vrši narudžba te dostava svježih slavonskih namirnica na kućni prag. Svaki utorak za Osijek, Valpovo, Donji Miholjac, Đakovo, Našice, Zagreb i Orahovicu. Cijena dostave paketa na kućni prag iznosi 25 kn, a iznos minimalne narudžbe je 200kn.

Aplikacije

Mobilnu aplikaciju Kupuj domaće (možete preuzeti na App Store ili Play store) te putem nje pronaći domaće OPG proizvode koji nude: voće, povrće, med, maslinovo ulje i brojne druge proizvode. Također, moguće je kontaktirati lokalne OPG djelatnike i napraviti narudžbu. 

Smatrate da Vaša tvrtka/projekt treba biti na ovom popisu?


Tagovi

OPG Web prodaja Žuti klik Narudžba Eko proizvodi ECeker Dostava Domaći proizvodi Web tržnica


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Dok željno iščekujemo početak još jednog proljetnog sajma u Gudovcu još malo fotografija iz arhive 😊
#gudovac2024