Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • IPA projekt
  • 26.02.2014. 16:15

1,7 mil. eura pomoći za provedbu ZPP i ZRP-a

Projekt vrijedan 1,7 milijuna eura pripremit će Agenciju za plaćanja za provedbu ZPP-a i ZRP-a

Foto: depositphotos, Rakim
  • 225
  • 20
  • 0

U četvrtak, 27. veljače 2014. godine s početkom u 10 sati, u Double Tree by Hilton Hotel u Ulici Grada Vukovara 269a u Zagrebu, održat će se svečanost otvaranja twinning projekta pod nazivom "Priprema hrvatske Agencije za plaćanja za provedbu ZPP i ZRP-a za razdoblje nakon 2013. godine".

Sudionicima će se obratiti Snježana Španjol, zamjenica ministra poljoprivrede, Emanuela D’Alessandro, talijanska veleposlanica i Maciej Szymanski, veleposlanik Republike Poljske u Hrvatskoj. Kao govornici sudjelovat će i Francesco Martinelli, voditelj projekta države članice, ravnatelj talijanske Agencije za plaćanja u poljoprivredi i nacionalnog tijela za koordinaciju akreditiranih Agencija za plaćanja Italije i Ivan Macanić, voditelj projekta s hrvatske strane, zamjenik ravnatelja Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju.

Projekt je potpora poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju

Svrha ovog projekta je jačanje unutarnjih kapaciteta Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju (APPRRR) i postizanje spremnosti za lakšu tranziciju i neprekinuto poslovanje u provedbi shema potpore u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju u skladu s EU pravilima i propisima u razdoblju nakon 2013. godine, kako bi se osigurala kontrola mjera, povećanje učinkovitosti i prilagodba novih alata Zajedničke poljoprivredne politike (ZPP) i Zajedničke ribarstvene politike (ZRP).

Navedeni projekt će se provoditi slijedećih 18 mjeseci, a vrijedan je 1.700.000,00 eura od čega se 95% financira iz programa IPA, a 5% od strane Republike Hrvatske. Cilj projekta je stjecanje znanja i jačanje profesionalnih potencijala APPRRR-a za provedbu mjera ZPP-a i ZRP-a, te priprema i provedba informativne kampanje za poljoprivrednike. Iskustvo i znanje dobiveno tijekom provedbe Twinning projekta postat će dijelom interne procedure APPRRR-a.

Ovaj projekt je od izuzetne važnosti za Republiku Hrvatsku u okviru procesa nakon pristupanja Europskoj uniji jer izravno utječe na usklađivanje Integriranog administrativnog i kontrolnog sustava s reformom ZPP-a u razdoblju nakon 2013. Druga dva očekivana rezultata projekta su priprema mjera Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj (EAFRD) i Europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo (EMFF) kao i priprema i provedba nove ZPP i ZRP informativne kampanje.

Foto: depositphotos, Rakim


Tagovi

ZRP ZPP APPRRR Snježana Španjol Emanuela D’Alessandro Maciej Szymanski Francesco Martinelli Ivan Macanić IPA EAFRD EMFF


Autorica

Nikolina Fako

Više [+]

Nikolina je administratorica portala Agroklub. Ima 28 godina, a završila je diplomski studij marketing managementa na Ekonomskom fakultetu u Osijeku ... a moto joj je: „Život je puno lakši ako kroz njega ideš sa osmijehom“.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Pšenica k'o na Markovo, repica skoro pa ocvala, zemlja suha, Sunce upeklo...
Što li će biti od ove godine.