Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agrokor
  • 06.04.2017. 14:15

100.000 poljoprivrednika daje Agrokoru rok od 24h

Agrokorovi dobavljači dali su rok od 24 sata da se riješe njihovi egzistencijalni problemi, a nakon toga kreću s obustavom.

Foto: Davor Visnjic/PIXSELL
  • 4.010
  • 204
  • 0

Hrvatski sabor danas je većinom glasova donio Zakon o postupku izvanredne uprave u trgovačkim društvima od sistemskog značaja za Hrvatsku, u javnosti nazvan "lex Agrokor".

Trgovačko će se društvo, propisuje zakon, smatrati od sistemskog značaja ako zapošljava više od 5.000 radnika i ima obveze veće od 7,5 milijardi kuna. Zakonom se uređuje postupak izvanredne uprave, čija su tijela sud, izvanredni povjerenik, savjetodavno tijelo i vjerovničko vijeće.

Dobavljači Agrokora: Izdržat ćemo još samo 24 sata

Agrokorovi dobavljači su za to vrijeme dali rok od 24 sata da se riješe njihovi egzistencijalni problemi, a onda kreću obustave, poručio je predsjednik Uprave Dukata Alen Fontana nakon sastanka dobavljača Agrokora, prema pisanju portala poslovni.hr.

"Dobavljači žele riješiti svoj egzistencijalni problem, jedino dobavljači upumpavaju svježi novac u Agrokor. To nije održivo, govorim o 24 sata, onda kreću obustave, kreće lanac i onda je pitanje koga ćemo reanimirati", rekao je Fontana nakon sastanka kojemu su nazočili veliki i srednji i mali dobavljači Agrokora.

"Želimo da dobavljači ne budu ti koji će sutra snositi bilo kakvu štetu u ovom procesu. U dosadašnjim razgovorima s bankama mi jesmo postigli načelna razumijevanja, ali nismo postigli dogovor. S obzirom da je vremena malo, to više nije održivo", poručio je.

O Agrokoru ovisi 40.000 ljudi

U slučaju da se tijekom današnjeg dana ne postigne nikakav dogovor s bankama, dobavljači će prihvatiti bilo kakvo rješenje koje će im brzo pomoći da opstanu.

U Agrokoru je zaposleno 40.000 ljudi koji sljedeći tjedan, najkasnije u petak, prije Uskrsa, očekuju plaću. U taj je lanac uključeno i oko 100.000 ljudi, dobavljača. Tu se radi o gospodarstvu Hrvatske, poručili su iz PPDIV-a.

Svi su za dogovor

Potpredsjednik Hrvatske gospodarske komore (HGK) za poljoprivredu Ivan Škorić naglasio je da Komora podržava sve zaključke dobavljača.

"Što se tiče načina plaćanja, a to su te nesretne mjenice koje funkcioniraju zadnjih par godina kao način plaćanja, naši su dobavljači bili prisiljeni to uzimati, nitko na tim mjenicama nije zaradio, tu su najbolje prošle factoring kuće. Dobavljači nisu za to da se ide u stečaj, svi su za dogovor", rekao je Škorić.

U pitanju je 100.000 poljoprivrednika

Predsjednik Hrvatske poljoprivredne komore Mato Brlošić zadovoljan je što su i mala poljoprivredna gospodarstva uključena u sastanke dobavljača Agrokora.

"Radi se o 100.000 aktivnih poljoprivrednika koji su, na ovaj ili onaj način, u primarnoj proizvodnji i dobavljači svim velikim dobavljačima Agrokora", naglasio je Brlošić.

Foto: Davor Visnjic/PIXSELL


Tagovi

Agrokor Dobavljači Alen Fontana PPDIV


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

🔹 Predstavljamo izlagača 🔹 ✔ Tvrtka Horti Ekskluziv posluje na adresama Črečan 36D, Sv. Ivan Zelina i Pavlovec Zabočki 133, Zabok. ✔ Fokusirana je na vrhunsku kvalitetu, stalno praćenje tržišta te razvijanje u renomiranu tvrtku s potvrđen... Više [+]