Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • BPK Goražde
  • 26.06.2017. 12:00

100.000 KM za Program ruralnog razvoja 2017.

Program će omogućiti investicije u poljoprivredna gazdinstva i zapošljavanje mladih u poljoprivredi, poboljšanje ruralne infrastrukture posebno u visinskim područjima u kojima su teži uslovi za privređivanje u poljoprivredi.

Foto: Pixabay/tpsdave
  • 1.641
  • 81
  • 0

U budžetu Ministarstva za privredu Bosansko-podrinjskog kantona Goražde utvrđen je "Program ruralnog razvoja za 2017. godinu". Ukupna vrijednost programa je 100.000 KM.

Program ruralnog razvoja ima za cilj da unaprijedi ekonomski i socijalni položaj u ruralnim područjima Bosansko-podrinjskog kantona Goražde kroz podsticanje mjera i finansiranje projekata koji doprinose ekonomskom, socijalnom i kulturnom napredku ruralnih područja.

Investiranje i zapošljavanje mladih

Program će omogućiti investicije u poljoprivredna gazdinstva i zapošljavanje mladih u poljoprivredi, poboljšanje ruralne infrastrukture posebno u visinskim područjima u kojima su teži uslovi za privređivanje u poljoprivredi, razvoj ruralnog turizma i drugih organizovanih dopunskih aktivnosti, proizvodnju i prodaju tradicionalnih proizvoda, kao i razvoj organske proizvodnje.

Aplicirajte za korištenje sredstava

Na osnovu ovoga programa, objavljen je i Javni poziv za podnošenje aplikacije za korištenje sredstava.

Opšti uslovi za učestvovanje aplikanata u Programu su da su upisani u registar poljoprivrednih gazdinstava, odnosno registar klijanata u skladu sa Zakonom o poljoprivredi; da imaju proizvodnju na području Bosansko-podrinjskog kantona Goražde ili da krajnji korisnici projekta imaju poljoprivrednu proizvodnju na ovom području; da imaju status jedinice lokalne samouprave ili da su registrovane na području Bosansko-podrinjskog kantona Goražde kao neprofitne organizacije.

Više o programu i Javnom pozivu te uslovima za apliciranje sredstava potražite u dokumentima ispod teksta.

Foto: Pixabay/tpsdave


Dokumenti


Tagovi

Goražde Bosansko-podrinjski kanton Ruralni razvoj Zapošljavanje Investicije


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.