Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Poljoprivredno zemljište
  • 06.08.2021. 12:00
  • Srednjobanatski okrug, Vojvodina, Zrenjanin

Zrenjanin raspisao poziv za besplatno korišćenje državnog poljoprivrednog zemljišta

Javni poziv odnosi se na obrazovne ustanove; škole, stručne poljoprivredne službe i socijalne ustanove, kao i visokoobrazovne ustanove; fakultete i naučne institute čiji je osnivač država i ustanove za izvršenje krivičnih sankcija.

Foto: Depositphotos/stevanovicigor
  • 212
  • 16
  • 0

Grad Zrenjanin raspisao je javni poziv za besplatno korišćenje državnog poljoprivrednog zemljišta na teritoriji tog grada u 2022. godini. Komisija koja je raspisala poziv, obaveštava:

  • obrazovne ustanove - škole, stručne poljoprivredne službe i socijalne ustanove da im se može dati na korišćenje površina poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini koja je primerena delatnosti kojom se bave, a najviše do 100 hektara;
  • visokoobrazovne ustanove - fakultete i naučne institute čiji je osnivač država i ustanove za izvršenje krivičnih sankcija da im se može dati na korišćenje površina poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini koja je primerena delatnosti kojom se bave, a najviše do 1.000 hektara;
  • pravna lica u državnoj svojini registrovana za poslove u oblasti šumarstva;

da dostave potrebnu dokumentaciju radi ostvarivanja korišćenja bez plaćanja naknade poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini na teritoriji grada Zrenjanina za 2022. godinu, do dana 31. oktobra 2021. godine.

Mala zainteresovanost za zakup državnog poljoprivrednog zemljišta - razlozi?

Potrebna dokumentacija:

  • zahtev za ostvarivanje besplatnog korišćenja bez plaćanja naknade potpisan od strane odgovornog lica;
  • akt o osnivanju ustanove, odnosno izvod iz privrednog registra za pravno lice (ne stariji od šest meseci) kojim se dokazuje da je osnivač Republika Srbija, autonomna pokrajina ili jedinica lokalne samouprave;

Obrazac zahteva može se preuzeti svakog radnog dana od 10 do 12 časova, u prostorijama Odseka za poljoprivredu i ruralni razvoj, Gradske uprave Zrenjanin, Ulica Slobodana Bursaća br.4, Zrenjanin, ili sa sajta www.zrenjanin.rs.

Zahtev sa potrebnom dokumentacijom se podnosi neposredno na pisarnici gradan ili poštom, u zatvorenoj koverti sa naznakom na prednjoj strani: "Pravo korišćenja poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini bez plaćanja naknade za 2022. godinu" za Komisiju za izradu Godišnjeg programa zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta Gradske uprave Zrenjanin, grada Zrenjanina za 2022. godinu, na adresu: Odseka za poljoprivredu i ruralni razvoj, Gradska uprava Zrenjanin, grad Zrenjanina, ul Trg slobode br.10. Na poleđini koverte navodi se naziv i adresa podnosioca zahteva.

Kontakt osoba za sve informacije u vezi sa ovim javnim pozivom je Miloš Kovačević, mobilni: 066 866 00 66, email: poljoprivreda@grad.zrenjanin.rs ili lično u prostorijama Odseka za poljoprivredu i ruralni razvoj, Gradske uprave Zrenjanin, grada Zrenjanina, Ulica Slobodana Bursaća br.4, Zrenjanin.

Detalje možete saznati u dokumentu ispod teksta.


Dokumenti


Tagovi

Grad Zrenjanin Državno zemljište Poljoprivredno zemljšte Javni poziv Obrazovne ustanove Besplatno korišćenje


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...