Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Poljoprivredni fakultet
  • 03.10.2020. 10:00
  • Južnobački okrug, Vojvodina, Novi Sad

Za studente poljoprivrede - John Deere!

U cilju realizovanja dualnog obrazovanja i daljeg unapređivanja naučnoobrazovnog procesa Pokrajinska vlada preko Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu u prethodnom periodu uložila znatna sredstva u opremanje naučnoistraživačkih ustanova.

Foto: Verica Matić
  • 147
  • 6
  • 0

Poljoprivrednom fakultetu u Novom Sadu isporučen je traktor John Deere, čiju je nabavku Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu sufinansirao sa 4,5 miliona dinara.

Pokrajinski sekretar dr Vuk Radojević ukazao je na to da Poljoprivredni fakultet, zahvaljujući rezultatima rada rukovodstva i profesorskog kadra, danas predstavlja važnu kariku u povezivanju naučnoistraživačkog i obrazovnog procesa sa privredom, pružajući studentima mogućnost da modernim i savremenim programima, uspešno savladavaju sva neophodna teorijska i praktična saznanja u oblasti agronomije.

Ponuda za poslovima u poljoprivredi postoji, ali uz preporuku?

Pokrajinski sekretar naveo je da je u cilju realizovanja dualnog obrazovanja i daljeg unapređivanja naučnoobrazovnog procesa Pokrajinska vlada preko Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo u prethodnom periodu uložila znatna sredstva u opremanje naučnoistraživačkih ustanova, fakulteta i poljoprivrednih i srednjih škola koje obrazuju učenike poljoprivredne struke na teritoriji AP Vojvodine.

"Blizu 130 miliona dinara investirano je u najsavremeniju opremu za potrebe srednjih poljoprivrednih škola i Poljoprivrednog fakulteta, od čega su resorni sekretarijat i Poljoprivredni fakultet uložili 52 miliona dinara za nabavku najsavremenijih traktora, kombajna, sejalica, priključne mehanizacije i druge opreme neophodne za savremeno bavljenje proizvodnjom, kao i za održavanje brojnih naučnih skupova", istakao je Radojević i podsetio na ulaganja u mlade poljoprivrednike koji započinju svoj agrobiznis.

Studenti - važan resurs

Pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost profesor dr Zoran Milošević naveo je da osim ulaganja u osavremenjavanje poljoprivrede i obrazovanja u ovoj oblasti veoma važnu ulogu igraju potreba i motiv ljudi da zaista unaprede ovu privrednu granu, te je ukazao studentima na to zašto je njihova uloga toliko važna i koliko su vredan resurs.

Nedeljko Tica: Popularna Fitomedicina i Agroekonomija, nedostaju studenti iz inostranstva

Nastava na Poljoprivrednom fakultetu u Novom Sadu održava se na osnovnim studijama sa 13 studijskih programa, na integrisanim i specijalističkim, masterskim i doktorskim studijama. Do sada je diplomiralo više od 10.000 studenata na osnovnim studijama, a ukupno sa magistarskim, masterskim, doktorskim i specijalističkim skoro 14.500 studenta.

Za ovu akademsku godinu upisana su 473 studenta (na budžetu 446 i na samofinansiranju 27 studenata). Najveće interesovanje je vladalo za veterinarsku medicinu, fitomedicinu i agroekonomski studijski program.


Tagovi

Poljoprivredni fakultet Studenti Vuk Radojević John Deere Zoran Milošević Oprema


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...