Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Bezbednost saobraćaja
  • 28.03.2019. 15:00

Vršački ratari dobili prostor za privremeno odlaganje mehanizacije

Grad Vršac je svojim poljoprivrednicima obezbedio odgovarajuću parcelu, van grada, na kojoj će moći bezbedno i sigurno da odlože svoje poljoprivredne mašine tokom sezone poljskih radova. Ekonomsko dvorište se nalazi na Vatinskom putu, prema granici sa Rumunijom, a na ovaj način bi značajno trebalo da bude smanjeno kretanje velikih mašina kroz grad.

Foto: Bigstock/ MartinFredy
  • 125
  • 4
  • 0

Poljoprivrednici iz Vršca od ove sezone, tokom poljoprivrednih radova, neće morati priključnu mehanizaciju da vraćaju u svoja dvorišta ili ispred kuća. Naime, grad im je obezbedio odgovarajuću parcelu, van grada, na kojoj će bezbedno i sigurno moći da ostave svoje poljoprivredne mašine. Kako prenosi RTV, na Vatinskom putu, prema granici sa Rumunijom, nalazi se svojevrsno ekonomsko dvorište površine 1 ha, čime je značajno smanjeno kretanje velikih mašina kroz grad, a poljoprivrednicima olakšan pristup potrebnoj opremi.

Glavni cilj unapređenje bezbednosti svih učesnika u saobraćaju

Ratari kažu da im je na ovaj način rad znatno olakšan jer ubuduće neće praviti gužve i zastoje u saobraćaju. Prema rečima predsednika Udruženja "Vršački ratari" Zlatko Zarkule, glavni cilj ove akcije je da se bezbednost svih učesnika u saobraćaju unapredi. On dodaje da je plan da se saradnja sa gradom u budućnosti unapredi i da se zajedničkim snagama napravi jedan hidrant za vodu, koji bi bio korišćen za zaštitu bilja, da paori ne bi u grad ulazili sa prskalicama i unosili pesticide. 

Postoji plan da se obezbede parcele za sve poljoprivrednike

Vršac je jedan od retkih, ako ne i jedini grad u Srbiji, koji je na ovaj način smanjio gužve u gradskom saobraćaju i nesreće čiji su učesnici traktoristi. Pre godinu i po dana parcelu je poljoprivrednicima dodelio grad. Oni su je ogradili i uredili. Za sada je koristi dvadesetak porodica, dok iz lokalne samouprave poručuju da postoji ideja da na sličan način pomognu i poljoprivrednicima koji imaju njive u drugim delovima atara, ukoliko se na sličan način udruže i organizuju.


Izvori

RTV


Tagovi

Poljoprivredne mašine Vršac Ratari Saobraćaj Bezbednost Vršački ratari Zlatko Zarkule


Autor

Marinko Tica

Više [+]

Marinko je profesor književnosti s višegodišnjim novinarskim iskustvom u elektronskim medijima. Naročito je zainteresovan za teme i zbivanja u agraru, a zamenik je urednika na Agroklubu.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Magnolija u Beogradu, na putu za pijacu Vidikovac 😃