Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Konkurs za sufinansiranje
  • 21.07.2017. 08:00

Više od 2.000 zahteva za kupovinu traktora

Konkurs za sufinansiranje kupovine poljoprivredne mehanizacije izazvao je veliko interesovanje - stiglo je 2.300 zahteva, od čega 2.050 ispunjava uslove.

Foto: Vlada Vojvodine
  • 1.771
  • 87
  • 0

Konkurs za sufinansiranje poljoprivredne mehanizacije je završen, a od 2.300 prijava, 2.050 ispunjava sve uslove. Do sada je izdato 1.300 rešenja, a pojoprivrednici će, na osnovu predračuna, u roku od 90 dana moći da nabave traktore.

Pokrajinski sekretarijat namenio je 150 miliona dinara za novu mehanizaciju i priljučne mašine.

"Stiglo je 300 zahteva od registrovanih poljoprivrednika, koji imaju do 40 godina, a trećina želi da kupi mehanizaciju. Bespovratno ćemo dati po dva miliona dinara za mehanizaciju i još milion za priključak", rekao je pokrajinski sekretar za poljoprivredu Vuk Radojević, a prenosi Dnevnik.

Razvijanje poljoprivrede u celoj zemlji

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović najavio je za prve dve nedelje avgusta početak izgradnje četiri sistema za navodnjavanje. Istakao je i da je po prvi put raspisan konkurs za podizanje zasada i nabavku protivgradnih mreža za centralnu Srbiju:

"Jako je važno da se čitava Srbija razvija ravnomerno, a naročito ona mesta gde ima potencijala za razvoj voćarstva i povrtarstva. To nosi mnogo veći procenat zarade za samog poljoprivrednika", stoji na sajtu Vlade Srbije.

Foto: Vlada Vojvodine


Tagovi

Branislav Nedimović Vuk Radojević Konkurs Sufinansiranje Mehanizacija Priključne mašine


Autorka

Aleksandra Kekić

Više [+]

Urednik portala, diplomirani novinar i ljubitelj prirode. Omiljena izreka: Ko sme taj može, ko ne zna za strah, taj ide napred.