Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Grad
  • 19.05.2022. 09:00
  • Zlatiborski okrug, Priboj

Vanredna situacija u Priboju - oštećeni putevi i usevi od grada

Više od 50 putnih pravaca je oštećeno u seoskim delovima opštine, jedan broj je onesposobljen za saobraćaj. Od grada su stradali poljoprivredni usevi, kaže komadant Štaba za vanredne situacije i predsednik opštine Lazar Rvović.

Foto: Depositphotos/pklimenko (ilustracija)
  • 171
  • 42
  • 0

Nakon jakog nevremena koje je pogodilo opštinu Priboj (17. maja uveče), na delu teritorije je proglašena vanredna situacija. Vanredno je u šest mesnih zajednica Kratovo, Klafati, Mažići, Pribojska Banja, Novi Priboj i Strmac. Delimično je uvedena u još u dve mesne zajednice i to Sastavci, za područje Kasidola i Bučje na potezu prema Kaluđerovićima, prenosi RINA.

"Više od 50 putnih pravaca je oštećeno u seoskim delovima opštine, jedan broj je onesposobljen za saobraćaj. Od grada su stradali poljoprivredni usevi. Formirana je Komisija za obilazak oštećenih poljoprivrednih kultura, koja će sačiniti izveštaj i proslediti Ministarstvu poljoprivrede", kaže komadant Štaba za vanredne situacije i predsednik opštine Lazar Rvović.

Kako dalje piše Toppress, dejstvovalo je 10 radarskih centara Republičkog hidrometeorološkog zavoda: Užice, Valjevo, Bukulja, Petrovac, Crni Vrh, Bešnjaja, Sjenica, Kruševac, Niš i Kukavica. U dejstvu su bile 143 protivgradne stanice, sa kojih je ukupno lansirano 576 raketa.

Samo iz domena Radarskog centra Užice dejstvovalo je 38 protivgradnih stanica, ispalivši 140 raketa. Efekti su dobri, štete od grada su minimalne. Pojava grada i moguća šteta do 10 odsto, na malim površinama u odnosu na branjenu, zabeležena je u opštinama Požega i Arilje, a u opštini Užice i štete na voću do 20 odsto.

Pored Šumadije i Srema, grad pokosio useve i u Mačvi

Podsetimo, grad je nedavno oštetio useve u Topoli, u Šumadiji, zatim u Sremu i Mačvi. Kako dalje svedoče Mačvani, "kukuruz je sateran u zemlju", pšenici je ošetetilo vlat, a za suncokret procenjuju 50 do 60 odsto manji prinos.


Tagovi

Grad Vremenske nepogode Protivgradna zaštita Strelci Priboj Štete od grada


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Čestitamo vam Međunarodni dan mrkve!
Skoro da smo zaboravili na kraljicu mrkvicu, najvažniji sastojak svakog poštenog čušpajza.
Foto: Depositphotos/nblxer