Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Sezonski radnici
  • 29.06.2018. 13:15

Usvojen Zakon o pojednostavljenom radnom angažovanju na sezonskim poslovima

Zakon će omogućiti bolji položaj sezonskih radnika i pojednostavi način njihovog prijavljivanja u poljoprivredi putem elektronske platforme.

Foto: Flickr / Charles Nadeau
  • 297
  • 13
  • 0

Zakon o pojednostavljenom radnom angažovanju na sezonskim poslovima usvojen je u Skupštini Srbije. On će omogućiti bolji položaj sezonskih radnika i pojednostavi način njihovog prijavljivanja u poljoprivredi putem elektronske platforme. Definisani su poslovi na kojima se angažuje sezonski radnik u sektoru poljoprivrede, šumarstva i ribarstva.

Elektronski sistem za prijavljivanje sezonaca

Zakon predviđa da poslodavac može da angažuje sezonskog radnika najviše 180 dana u toku kalendarske godine, a da za to vreme radnik ostvaruje pravo na penzijsko i invalidsko osiguranje, kao i zdravstveno osiguranje samo za slučaj povrede na radu i profesionalne bolesti, pišu NovostiNaknada za rad se obračunavai isplaćuje po radnom času, najmanje u iznosu minimalne cene rada.

Za vreme obavljanja sezonskih poslova radnik se ne "briše" iz evidencije nezaposlenih, niti mu se obustavlja isplata novčane naknada Nacionalne službe za zapošljavanje koju je ostvario za vreme privremene nezaposlenosti.


Izvori

Novosti.rs


Tagovi

Zakon o pojednostavljenom radnom angažovanju na sezonskim poslovima Prijava sezonskih radnika Biro Osiguranje


Autorka

Aleksandra Kekić

Više [+]

Urednik portala, diplomirani novinar i ljubitelj prirode. Omiljena izreka: Ko sme taj može, ko ne zna za strah, taj ide napred.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

U dvorištu Vinete Šinke, domaćice iz Knjaževca koja već par godina pravi najukusnije namaze i džemove od raznih vrsta voća, ali i cveća. Uskoro na Agroklub-u!