Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Prevara
  • 01.07.2021. 14:00

Uhapšeni u Prištini zbog primanja mita u raspodeli subvencija

Prištinski mediji navode da se očekuje još hapšenje u drugim opštinama na KiM, odnosno da će biti uhapšeno najmanje 23 osoba.

Foto: Depositphotos/Monartfoto
  • 83
  • 26
  • 0

Policija i Prištini uhapsila je sedam zvaničnika Agencije za razvoj poljoprivrede pri ministarstvu poljoprivrede u akciji "Subvencija 2021", osumnjičene za zloupotrebu službenog položaja i primanje mita u raspodeli subvencija, prenosi RTS.

Prištinski mediji navode da se očekuje još hapšenje u drugim opštinama na KiM, odnosno da će biti uhapšeno najmanje 23 osoba, kako javlja GazetaExpress. U sličnoj operaciji u februaru ove godine nekolicina ljudi je uhapšena i skoro 400.000 evra u kešu je zaplenjeno.

Akciju vodi Uprava za istragu ekonomskog kriminala u kosovskoj policiji, zajedno sa Osnovnim tužilaštvom u Prištini.

Uhapšeni zbog prevare sa subvencijama

Podsetimo, početkom aprila ove godine pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave kriminalističke policije, u saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede, uhapsili su devet vlasnika poljoprivrednih gazdinstava zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično delo prevara.

Tačnije, osumnjičeni su od juna 2017. do avgusta 2019. godine, falsifikovali dokumentaciju za dobijanje podsticajnih sredstava, na osnovu koje im je Uprava za agrarna plaćanja odobravala isplatu navedenih sredstava.

Na taj način su oštetili budžet Republike Srbije za preko 21,8 miliona dinara.


Tagovi

Uhapšeno Zloupotreba Mito Subvencije Priština


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Magnolija u Beogradu, na putu za pijacu Vidikovac 😃