Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Hapšanje
  • 06.04.2022. 09:00

Uhapšen direktor "Žitoprometa" zbog sumnje da je oštetio Robne rezerve

Uhapšeni V. Ć. je, kako se sumnja, kao odgovorno lice privrednog društva "Žitopromet" DOO Ruma, od 1. januara do 30. marta ove godine, nezakonito oštetio Republičku direkciju za robne rezerve za više od 620 miliona dinara.

Foto: Depositphotos/ToskanaInc
  • 1.509
  • 256
  • 0

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Službe za suzbijanje kriminala, u saradnji sa Odeljenjem za suzbijanje korupcije i PU Sremska Mitrovica, a po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu, uhapsili su V. Ć. (59) iz Novog Sada, zbog sumnje da je zloupotrebio položaj odgovornog lica.

Uhapšeni V. Ć. je, kako se sumnja, kao odgovorno lice privrednog društva "Žitopromet" DOO Ruma, od 1. januara do 30. marta ove godine, nezakonito oštetio Republičku direkciju za robne rezerve za preko 620 miliona (624.500.141) dinara, a za sebe pribavio protivpravnu imovinsku korist u istom iznosu.

Kako se navodi na sajtu "Žitoprometa", ova firma bavi se proizvodnjom pšeničnih brašna u osnovnim tipovima i pakovanjima ( T - 400; T - 500; T - 850; 1kg, 5kg i 25kg ), kao i pet vrsta testenina u tri osnovne kategorije.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilaštvu.

Uhapšeno 11 osoba zbog prevare sa poljoprivrednim subvencijama

Podsetimo, ovo je drugo hapšenje povezano za poljoprivrednim delatnostima. Nedavno je privedeno 11 osoba zbog sumnje da su falsifikovali konkursnu dokumentaciju za konkurs na subvencije za mlade poljoprivrednike, na osnovu koje su od Uprave za agrarna plaćanja neosnovano ostvarili pravo na subvencije u iznosu preko 10,2 miliona dinara.


Tagovi

Žitopromet Robne rezerve Hapšenje Prevara MUP


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...