Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • IPARD
  • 28.10.2020. 10:00

UAP: Uskoro elektronska obrada zahteva za sve IPARD mere?

Trajanje projekta, kojim je predviđena elektronska obrada IPARD zahtev, je devet meseci nakon čega se očekuje još jedan projekat kojim će se nastaviti jačanje kapaciteta IPARD operativne strukture za sprovođenje mera IPARD II i IPARD III programa.

Foto: Bigstock/Jirapong Manustrong
  • 101
  • 4
  • 0

Kroz projekat "Podrška IPARD operativnoj strukturi (Upravljačko telo i IPARD agencija) pri sprovođenju IPARD mera" koji se finansira iz sredstava EU, a predstavlja nastavak projekta "Podrška IPARD operativnoj strukturi (Upravljačko telo, IPARD agencija i savetodavne službe)", predviđena je nadogradnja i inicijalizacija softverskog rešenja za ruralni razvoj - elektronska obrada IPARD zahteva, kao i podrška u početnoj fazi sprovođenja IPARD II mera 7 i 9.

Cilj projekta je, između ostalog, da se pruži podrška Upravi za agrarna plaćanja u prelasku sa manuelne na automatsku obradu zahteva za sve IPARD mere kako bi se u budućnosti olakšao i ubrzao proces obrade.

Trajanje projekta je devet meseci nakon čega se očekuje još jedan projekat kojim će se nastaviti jačanje kapaciteta IPARD operativne strukture za sprovođenje mera IPARD II i IPARD III programa.

Predlog četvrte izmene IPARD II programa

S druge strane, na sedmoj sednici IPARD II Odbora za praćenje koja će se održati u petak 30. oktobra, članovi će razmatrati ostvarene rezultate o sprovođenju IPARD podsticaja, prenosi se na sajtu Ministarstva poljoprivrede.

U fokusu sednice će biti predstavljanje predloga četvrte izmene IPARD II programa, kao i predstavljanje rezultata sprovedene evaluacije, nalaza sistemske revizije, izmene Akcionog plana za tehničku pomoć za 2020. godinu i Akcioni plan za tehničku pomoć za 2021. godinu.

Produžen rok: Zahtevi za IPARD Meru 7 do 31. oktobra

Republika Srbija sprovodi IPARD II program od decembra 2017. godine i do sada je objavljeno, odnosno zatvoreno osam javnih poziva, dok je javni poziv za IPARD Meru 7 u toku, a rok za podnošenje zahteva za odobravanje projekta je 30. oktobar 2020. godine. Sredstvima Evropske unije podržana je realizacija 189 investicija u okviru Mere 1 i Mere 3.

Podršku organizaciji sednice pruža projekat IPA 2015 -"Jačanje kapaciteta za usklađivanje sa pravnim tekovinama EU u oblasti poljoprivrede, ruralnog razvoja, bezbednosti hrane, veterinarske i fitosanitarne politike" koji finansira Evropska unija.


Tagovi

IPARD II Mera 7 Elektronska obrada podataka Uprava za agrarna plaćanja Ministarstvo poljoprivrede


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...