Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Požar na farmi
  • 02.03.2021. 18:00

U požaru stradalo 3.000 svinja, a 6.000 spašeno

U Nemačkoj je izbio požar na farmi u kom je stradalo tri hiljade grla svinja. Šteta se procenjuje na najmanje tri miliona evra.

Foto: Depositphotos/thaistockphoto
  • 383
  • 40
  • 0

Protekle nedelje 3.000 svinja stradalo je u stravičnom požaru koji se desio na jednoj nemačkoj farmi u mestu Kobrov, u saveznoj državi Meklenburg - Zapadna Pomeranija na severoistoku te zemlje.

Kako piše top agrar, u jednoj od tri štale vatra se toliko razbuktala da za životinje nije bilo spasa. Međutim, iz preostale dve spašeno je njih 6.000.

Prema informacijama, nema povređenih ljudi, a u akciji je učestvovalo 110 vatrogasaca sa 20 interventnih vozila. Najteže je bilo staviti požar pod kontrolu kako se ne bi proširio na susedne štale, a nakon otprilike dva sata uspeli su da ugase vatrenu stihiju.

Policija je napravila uviđaj na svim objektima, ali još uvek nije poznato šta je uzrok. Štetu su procenili na više od tri miliona evra, a sumnja se i da je požar bio podmetnut. Rezultati istrage još uvek se čekaju.

Često dolazi do izbijanja požara na farmama svinja širom sveta. Pre dve nedelje izgorelo je čak 1.000 svinja na istoku Australije, u blizini Ričmonda. 

Poslednji slučaj o kom smo pisali je bio onaj u Severnoj Irskoj kada je stradalo oko 2.000 ovih životinja. Podsetimo i na onaj mnogo veće razmere koji se desio pre nešto više od dve godine u Hrvatskoj, kada je izgorelo 10.000 ovih životinja u Andrijaševcima kod Vinkovaca. Uzrok je bio kvar na električnim instalacijama rasvete. 

Zastrašujuć prizor goruće farme obavijene gustim crnim dimom:


Tagovi

Požar Nemačka Svinje Šteta Vatra


Autorka

Martina Pavlović

Više [+]

Martina je magistar agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.