Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Sajam šljive
  • 16.08.2018. 17:00

Traju pripreme za 45. sajam šljive u Gradačcu koji će vrviti zanimljivim događanjima!

Ove godine očekuje vas veći izložbeni prostor, ocjenjivanje meda, rakije, brojna predavanja i prezentacije, kao i kulturno-zabavni program.

Foto: Pixabay/ExplorerBob
  • 202
  • 17
  • 0

U Gradačcu će se od 29. avgusta do 01. septembra održati 45. međunarodni sajam poljoprivrede i prehrambene industrije - Sajam šljive, a učešće je do sada najavilo 285 izlagača iz zemlje i inostranstva.

"Svakodnevno pristižu prijave izlagača i očekujemo da ćemo imati bogatiji i sadržajniji sajam uz učešće oko 330 izlagača. Ove godine ćemo obilježiti značajan jubilej 50 godina sajma šljive u Gradačcu i radujemo se što ćemo tu godišnjicu proslaviti sa našim dugogodišnjim prijateljima, ali i novim poslovnim partnerima", rekao je Hašim Šabanović, direktor Gradačačkog sajma.

Pripreme za ovogodišnji međunarodni sajam su u punom jeku, a u narednih nekoliko dana će biti postavljene dvije montažne hale, čime će se za oko 1.000 metara kvadratni povećati zatvoreni izložbeni prostor.

Ocjenjivanje meda, rakije...

"U manjoj montažnoj hali će se održati 1. međunarodni sajam pčelarstva u organizaciji Udruženja građana "Pčela" Gradačac, a ocjenjivanje kvalitete meda će se vršiti na Tehnološkom fakultetu u Tuzli. Izlagačima smo ove godine ponudili oko 3.000 kvadratnih metara zatvorenog i 5.000 kvadratnih metara otvorenog sajamskog prostora, gdje će moći izložiti proizvode", ističe Šabanović.

I ove godine biće dodjeljene sajamske medalje za izložene proizvode kao i priznanja za najbolje ocjenjene rakije. Rok za dostavljanje uzoraka izloženih proizvoda je 20. avgust a za ocjenu rakija je do 23. avgusta. Zainteresovani uzorke trebaju dostaviti u prostorije Gradačačkog sajma.

Brojna predavanja i prezentacije, kao i zabavni program

Kao i prethodnih godina, Sajam šljive u Gradačcu će pratiti brojna stručna predavanja, savjetovanja i prezentacije te bogat kulturno-zabavni program.

"U program sajamskih sadržaja nakon niza godina vraćamo "Plavu noć", koja je nekad bila neizostavan sadržaj i ova muzičko-zabavna manifestacija će se održati 31. avgusta u restoranu "Condor", a goste će zabavljati Nihad Fetić Hakala", dodao je Šabanović.

Cijena ulaznice za "Plavu noć" u restoranu "Condor" je 40 KM, a za informacije i rezervacije zaniteresovani se mogu javiti u Gradačački sajam ili pozvati tel. broj 035/817-133.


Tagovi

Sajam šljive Gradačac Prijava Pripreme


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.

Šta će prilagođavanje EU zakonodavstvu značiti za sektor mljekarstva BiH?

24

  • 26.03.2024. - 12.04.2024.

Glasova: 13

Katastrofu, propast ćemo! 54,2%

Glasova: 7

Prosperitet, bit će nam bolje 29,2%

Glasova: 2

Sve će biti isto 8,3%

Glasova: 2

Ne zanima me ni EU, ni mljekarstvo 8,3%

Pregled ankete

Pregled ankete

Izdvojeni tekstovi

KLUB

Nišićka visoravan (BiH), zadnjih godina poznata i po uzgoju heljde, procjenjuje se da je ovdje heljdom zasijano više od 1.000 dunuma zemljišta. Heljda uspijeva na visokim nadmorskim visinama, te je Nišićka visoravan, po svojim uslovima, ide... Više [+]