Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Optužnica
  • 03.02.2023. 16:00

Teletina optužen za nezakonit uvoz konja: Uhvaćen na granici sa Srbijom

U slučaj su umešani službenici UIO i Granične policije.

Foto: Depositphotos/mari_art
  • 255
  • 37
  • 0

Tužilaštvo BiH je 29. decembra podiglo optužnicu za nezakonit uvoz konja, izveštava Depo. U njoj je navedeno da je Stevan Teletina u julu prošle godine pokušao da preko graničnog prelaza sa Srbijom - Vardište uveze dva rasna arapska konja bez potrebnih odobrenja.

Potvrđena optužnica

Sud BiH potvrdio je optužnicu zbog nezakonitog uvoza konja protiv Milanka Obradovića i Nedžada Omerovića, zaposlenih u Upravi za indirektno oporezivanje UIO, Miroslava Bovana iz Granične policije i Stevana Teletine.

U optužnici se navodi da je Teletina stupio u kontakt s Obradovićem, koji je kao rukovodilac u Carinskom referatu iskoristio svoj položaj i uticaj na ostale optužene da se dozvoli uvoz bez potrebnih odobrenja i plaćanja carinskih dažbina. Za ovu koruptivnu uslugu Teletina je upravo Obradoviću dao 100 evra. Zbog tog se tereti da je kao službeno lice u institucijama BiH primio novac da u okviru svoje službe ne izvrši službenu radnju koju je morao. Time je počinio krivično delo primanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu uticajem.

Bovanu, kao službenoom licu u institucijama BiH, se na teret stavlja da je ne izvršivši službene dužnosti, drugom omogućio pribavljanje imovinske koristi. Tako je počinio krivično delo zloupotreba položaja ili ovlaštenja.

Omeroviću se na teret stavlja da je počinio krivično delo neprijavljivanje krivičnog dela ili počinioca jer kao službeno lice u institucijama BiH nije prijavio krivično delo za koje se može izreći kazna zatvora pet godina ili teža kazna.

Teletinu tužilaštvo tereti za krivično delo davanje dara i drugih oblika koristi jer je dao novac da službeno lice u institucijama BiH ne izvrši službenu radnju koju je morao izvršiti.


Tagovi

Sud BiH Nezakonit uvoz konja Arapski konji Mito i korupcija Stevan Teletina Optužnica


Autorka

Ranka Vojnović

Više [+]

Ranka je diplomirani inženjer poljoprivrede sa dugogodišnjim iskustvom u povrtarstvu, zaljubljenik u organsku poljoprivredu i druge oblike alternativne poljoprivrede poput biodinamike i permakulture.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

U jednoj predškolskoj ustanovi u Knjaževcu