Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Točkovi na bocama
  • 14.02.2021. 18:00

Svetski rekord: "Parkirali" traktor na 12 pivskih boca

Farmeri iz Nemačke su postigli svetski rekord tako što su parkirali traktor težak osam tona na 12 praznih pivskih boca. Kako je to izgledalo?

Foto: BRMediathek/Printscreen
  • 1.243
  • 225
  • 0

Na jugu Nemačke, tačnije u srcu Bavarske nalazi se opština Malersdorf-Fafenberg iz koje dolaze farmer Stefan Petke i njegov sin Fabian Šremf koji su se odlučili za neobičan poduhvat. Pokušali su da osvoje svetski rekord u parkiranju traktora na prazna boce piva.

Svoje vozilo marke Deutz-Fahr, teško osam tona pokušali su da stave na 12 praznih boca. Ali, kao da im to nije bilo dovoljno, postavili su i vremensko ograničenje od tri minute.

Četvorica sudija su pre svega u dvorištu porodične kuće Petke postavili svojevrsnu rampu od debelih greda, a između njih po tri boce. Ispod i na njih stavili su daske, tek toliko da na njima može stajati točak.

Sve vreme su na glavama imali zaštitne vizire u slučaju da boce puknu pod ogromnom težinom traktora.  

Nakon što je mladi vozač pun minut manevrisao dovozeći traktor na grede, usledilo je njihovo pažljivo uklanjanje. Pravo je iznenađenje usledilo nakon toga. Točkovi grdosije su stajali na staklenim bocama, a istovremeno, otac i sin postigli su rekord za koji su priznanje dobili od Nemačkog instituta za rekorde (Rekord-Institut für Deutschland).

Kako je to izgledalo pogledajte na ovom linku.


Tagovi

Stefan Petke Fabian Šremf Rekord Boce Nemačka


Autorka

Martina Pavlović

Više [+]

Martina je magistar agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.