Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Dobrobit životinja
  • 20.07.2021. 07:30

Stočar zanemarivao više od 220 ovaca - one usmrćene, a on kažnjen

Farmer je na sudu priznao krivicu, a njegova odbrana tvrdi da pati od depresije, kao i da je na to Fond za ruralnu podršku koji ga je ranije posetio morao da reaguje.

Foto: Depositphotos/Ivankmit
  • 253
  • 18
  • 0

Novozelandski farmer osuđen je zbog zanemarivanja svojih ovaca nakon što su u veterinarskoj inspekciji odlučili da moraju da eutanizuju njih 226 zbog lošeg zdravstvenog stanja. Kako piše BBC, utvrđeno je da su životinje na farmi bile pothranjene i teško bolesne.

Njihov vlasnik, Bevan Skot Tait priznao je krivicu, a njegov advokat upozorila je na sudu da stočar pati od depresije. Rekla je da ga je pre incidenta posetio Fond za ruralnu podršku i videlo se da mu je potrebna pomoć zbog bolesti, ali ga nisu podržali. "Trebali su da mu kažu da popravi situaciju, da mu daju podršku", istakla je.

Početkom nedelje prema Zakonu o dobrobiti životinja osuđen je na devet meseci kućnog zatvora i 150 sati dobrovoljnog rada. Zabranjeno mu je i držanje domaćih životinja u trajanju od četiri godine.

Na njegovom imanju inspektori su pronašli najmanje 18 mrtvih ovaca još u aprilu 2019. godine dok su ostale bile pothranjene i bolesne. Nisu bile ni šišane dve godine, piše stuff. Prilikom te posete, inspektori su stočaru naložili da reši sve ove probleme, ali posetom u avgustu utvrđeno je da su se stvari samo pogoršale.

Stravični prizori: Zatvorili farmu i ostavili svinje da uginu

Prema tome, eutanizovano je 226 ovaca, a ostatak životinja u boljem stanju prodato je drugim farmama. "Njihovo zanemarivanje na ovom imanju bilo je jedno od najgorih što smo videli u skorije vreme", kazao je Grej Harison, upravnik dobrobiti životinja pri Ministarstvu primarne industrije.

Međutim, sudija je utvrdio da je to kazneno delo jer je Tait bio iskusni poljoprivrednik i trebao je da uoči da životinje pate.


Tagovi

Dobrobit životinja Zanemarivanje Ovce Novi Zeland Kazna


Autorka

Martina Pavlović

Više [+]

Martina je magistar agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.