Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Trovanje
  • 04.10.2022. 10:30

Šest osoba na VMA - uhapsili staricu koja je prodavala otrovne gljive

Pacijenti iz Šapca su gljive nabavili kod neovlašćenog prodavca, a konzumirali misleći da se radi o rudnjačama i lisičarkama.

Foto: Depositphotos/Baloncici
  • 231
  • 11
  • 0

Na Vojnomedicinskoj akademiji hospitalizovano je šest pacijenata koji su se otrovali gljivama, saopšteno je iz te ustanove. Među pacijentima je pet iz Šapca i jedan iz Beograda. Ženska osoba iz Šapca starosti 57 godina primljena je u teškom stanju, dodaje se u saopštenju. Takođe je, kako se navodi primljena i četvoročlana porodica iz Šapca, piše euronews.

Kako dalje otkriva RTS, Šapčanka primljena sa izraženim gastrointestinalnim tegobama i porastom enzima jetre od 100 posto. Četvoročlana porodica iz Šapca, takođe je primljena sa sličnim gastrointestinalnim tegobama i lezijom jetre. Ženska osoba iz Beograda ima gastrointestinalni sindrom i boljeg je opšteg stanja. 

Ko je prodavao otrovne gljive?

Pacijenti iz Šapca su gljive nabavili kod neovlašćenog prodavca, a konzumirali misleći da se radi o rudnjačama i lisičarkama. Napominju da su gljive bile polomljene i da ih je bilo najmanje tri vrste, što otežava prepoznavanje.

Veliki broj trovanja gljivama - među pacijentima i iskusni berači

Šabačka policija uhapsila je M. G. (72) zbog sumnje da je u prethodnih nekoliko dana na pijaci u tom gradu prodavala gljive od kojih je više osoba zadobilo simptome trovanja, saopštio je MUP.

Ona je osumnjičena da je izvršila krivično delo "teško delo protiv zdravlja ljudi", određeno joj je zadržavanje do 48 časova i uz krivičnu prijavu, biće privedena Osnovnom javnom tužilaštvu u Šapcu, navodi se u saopštenju.


Tagovi

Trovanje gljivama Lisičarke Rudnjače Otrovne gljive


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...