Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Ministarstvo poljopivrede
  • 04.06.2015. 16:30

Sastanak sa čelnikom EBRD-a za agrobiznis

Tokom sastanka predstavljena su tekuća ulaganja EBRD-a u agrobiznis u Srbiji, a bilo je reči i o nastavku uspešno započetih projekata.

  • 83
  • 2
  • 0

U Ministarstvu poljoprivrede i zaštite životne sredine, održan je sastanak ministarke poljoprivrede i zaštite životne sredine, Snežane Bogosavljević Bošković i direktora za agrobiznis Evropske banke za obnovu i razvoj, Žil Metetala.

Sastanku su prisustvovali i predstavnici Asocijacije proizvođača Aksereal iz Francuske, koja započinje svoje poslovanje u Srbiji u oblasti ratarstva.

Osvrt na tekuća ulaganja i rezultate projekata

Tom su prilikom predstavljena tekuća ulaganja Evropske banke za obnovu i razvoj u sektoru agrobiznisa u Srbiji, kao i pregled rezultata projekata, koje ova institucija realizuje sa Ministarstvom poljoprivrede i zaštite životne sredine. Kao jedan od skorijih pozitivnih rezultata ove saradnje naglašeno je uspostavljanje sistema predžetvenog finansiranja u Srbiji, kao i planovi za buduće aktivnosti u okviru ovog projekta.

Najavljena buduća saradnja u oblasti zadrugarstva

Predstavnici Evropske banke za obnovu i razvoj i Ministarstva, tokom sastanka, posebno su naglasili potrebu za nastavkom ostalih uspešno započetih projekata, pre svega u oblasti uspostavljanja geografske oznake i oznake porekla poljoprivredno-prehrambenih proizvoda, kao i u oblasti unapređenja kvaliteta mesa. Ovom prilikom inicirana je i buduća saradnja Evropske banke za obnovu i razvoj, Asocijacije Aksereal i Ministarstva u oblasti zadrugarstva.


Izvori

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srbije


Tagovi

EBRD Agrobiznis Ministarstvo poljoprivrede Snežana Bogosavljević Bošković Žil Metetal Tekuća ulaganja Zadrugarstvo Aksereal Francuska Geografska oznaka Oznaka porekla Kvaliteta mesa