Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • RZS
  • 13.10.2020. 10:00

RZS: Ove godine veća potražnja za voćem, cene više za 30 odsto

Posmatrano po glavnim grupama proizvoda, u odnosu na avgust prethodne godine, najveći uticaj na rast cena zabeležen je u grupama industrijsko bilje i to 13,3 odsto, dok su cene voća više za 30,3 odsto, rezulati su Republičkog zavoda za statistiku.

Foto: Bigstock/VOROPAY
  • 71
  • 3
  • 0

Cene proizvođača proizvoda poljoprivrede i ribarstva u avgustu 2020. godine, u odnosu na isti mesec 2019. godine, povećane su za 4,1 odsto, rezultati su Republičkog zavoda za statistiku.

Posmatrano po glavnim grupama proizvoda, u odnosu na isti mesec prethodne godine, najveći uticaj na rast cena zabeležen je u grupama industrijsko bilje i to 13,3 odsto, dok su cene voća više za 30,3 odsto.

FAO: Cene hrane rasle i u septembru, osim mesa i šećera

Cene proizvođača proizvoda poljoprivrede i ribarstva u avgustu 2020. godine, u odnosu na jul 2020. godine, u proseku su smanjene za 0,9 odsto.

Više cene živine, industrijskog bilja i voća

Posmatrano po glavnim grupama proizvoda, u odnosu na prethodni mesec, najveći uticaj na pad cena zabeležen je u grupama stoka i živina (-3,8 odsto), industrijsko bilje (-2,1 odsto) i voće (-3,8 odsto).

Cene proizvođača proizvoda poljoprivrede i ribarstva u periodu januar-avgust 2020. godine, u odnosu na isti period 2019. godine, u proseku su povećane za 2,4 odsto.

Posmatrano po glavnim grupama proizvoda, u periodu januar-avgust 2020. godine u odnosu na isti period 2019. godine, najveći uticaj na rast cena zabeležen je u grupama stoka i živina (2,6 odsto), industrijsko bilje (4,7 odsto) i voće (32,8 odsto).


Tagovi

Republički zavod za statistiku Cene hrane Cene voća Cene živine


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...