Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Zalihe hrane
  • 17.03.2020. 16:00

Rasim Ljajić: Ne stvarajte zalihe namirnica!

U kontaktu smo sa velikim trgovinskim lancima koji pokrivaju gotovo celu teritoriju Srbije, snabdevenost je redovna, ali je veća potražnja za osnovnim životnim namirnicama, naglasio je Rasim Ljajić, potpredsednik Vlade RS i ministar trgovine.

Foto: JumpStory
  • 71
  • 3
  • 0

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić apelovao je na građane da ne stvaraju zalihe namirnica jer je obezbeđeno da svih proizvoda bude u dovoljnim količinama u svim prodajnim objektima u Srbiji, navodi se na sajtu Vlade.

Nema povećanja cena za 36 prehrambenih proizvoda i dezinfekcionih sredstava

Kako bi se kontrolisala ova mera, sve nadležne inspekcije biće na raspolaganju, kao i policija, ukazao je ministar i dodao da se za sada ne razmišlja o tome da trgovinski lanci ne rade nedeljom. U kontaktu smo sa velikim trgovinskim lancima koji pokrivaju gotovo celu teritoriju Srbije, snabdevenost je redovna, ali je veća potražnja za osnovnim životnim namirnicama, naglasio je Ljajić.

Prostran: "Mogle bi da stradaju sirovine"

Prehrambena industrija u Srbiji trenutno nije ugrožena, tražnja je povećana, radi se u tri smene i zalihe sirovina su velike, a jedino što može da negativno da utiče na njihove prihode jeste eventualni skok cena imputa, ocenio je agroekonomista Milan Prostran za portal eKapija.

"Nadam se da ovo neće potrajati, jer ako se to desi, mogle bi da stradaju sirovine, naročito kada je reč o voćarima i povrtarima, a koje srećom još nisu prispele", rekao je Prostran za ovaj portal.

SZO će odgovoriti na zahteve naše zemlje

Prvi potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić razgovarao je telefonom sa generalnim direktorom Svetske zdravstvene organizacije (SZO) Tedrosom Adhanom Gebrejezusom, navodi se na sajtu Vlade.

Mere suzbijanja širenja korone: Starijima od 65. godine zabranjen izlazak na ulice

Dačić je izrazio bojazan da bi rast broja obolelih u narednom periodu mogao da dovede do nedostatka neophodne medicinske opreme, testova za detekciju virusa i dezinfekcionih sredstava, i u skladu sa tim uputio molbu Gebrejezusu da organizacija na čijem je čelu Srbiji uputi neophodnu pomoć.

Gebrejezus je obećao da će SZO pozitivno odgovoriti na zahteve naše zemlje i uputiti neophodnu pomoć u skladu sa trenutno raspoloživim resursima.


Tagovi

Korona Zalihe hrane Namirnice Sirovine Bezbednost


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Fruška gora se uveliko budi. Među skrivenim lepotama je i jezerce u Rivičkom potoku. Ljubičasti cvet je lekoviti plućnjak (Pulmonaria) od kojeg se prave čajevi protiv kašlja. Da li ste znali za ovo jezerce? Foto: Zoran Grco Grčić