Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Protest
  • 23.03.2022. 12:00

Protestna vožnja poljoprivrednika u Beogradu 29. marta zbog neispunjenih zahteva

Tražimo regresirane cene goriva, ne mislimo da je sadašnja cena prihvatljiva, niti da je njeno ograničavanje na 179 dinara trajno rešenje, kaže predsednik Saveza poljoprivrednika Banata Dragan Kleut.

Foto: Đorđe Simović
  • 274
  • 14
  • 0

Predsednik Saveza poljoprivrednika Banata Dragan Kleut najavio je da će poljoprivrednici, zbog neispunjenih zahteva, krenuti 29. marta u protestnu vožnju do zgrade Predsedništva u Beogradu, vest je Bete, prenosi Ekapija.

Kleut je rekao da pored ranijih zahteva poljoprivrednici traže i da se dozvoli neograničeno točenje goriva u kanistre. Dodao je da su poljoprivredni proizvođači pre nekoliko meseci tražili da se subvencije po hektaru povećaju sa 4.000 dinara na 200 evra i da se ukine akciza na gorivo.

"Tražimo regresirane cene goriva, ne mislimo da je sadašnja cena prihvatljiva, niti da je njeno ograničavanje na 179 dinara trajno rešenje, već da je to lična odluka predsednika i privremena je", rekao je Kleut.

Poljoprivrednici tog udruženja traže i da se uvede stroža kontrola uvoza mesa, žive stoke i mleka u prahu.

Kleut podseća da je prošlo 10 dana od kako su uputili pismo predsedniku Republike Aleksandru Vučiću i predsednici Vlade Ani Brnabić, u kom su ponovili ranije zahteve i dodali uslov da se ukine zabrana izvoza pšenice, kukuruza, brašna i drugih poljoprivrednih proizvoda. Do danas niko nije odgovorio na njihov zahtev da se održi sastanak. Zbog toga, kao i neuspunjavanja uslova iznetih na prethodnim sastancima u Vladi Srbije, poljoprivrednici najavljuju radikalizaciju protesta, prenosi N1.


Tagovi

Protest Dragan Kleut Protestna vožnja Akcize na gorivo Točenje u kanistere Subvencije Zahtevi


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...