Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Međunarodna saradnja
  • 16.03.2016. 17:30

Proširenje saradnje sa Turskom u oblasti agrara

Predstavnici Turske i Srbije razgovarali su o nastavku saradnje dve zemlje u sektoru voćarstva, potencijalnoj turskoj investiciji u toj oblasti, kao i mogućnosti učešća Srbije na Međunarodnoj izložbi hortikulture "EXPO 2016 Antalija".

  • 191
  • 8
  • 0

Ministarka poljoprivrede i zaštite životne sredine Snežana Bogosavljević Bošković sastala se sa ambasadorom Turske, Mehmetom Kemalom Bozajem i njegovim saradnicima, s kojima je razgovarala o nastavku saradnje dve zemlje u sektoru voćarstva, potencijalnoj turskoj investiciji u toj oblasti, kao i mogućnosti učešća Srbije na Međunarodnoj izložbi hortikulture "EXPO 2016 Antalija".

Razgovaralo se i o pokretanju izgradnje regionalnog distributivnog centra

Tokom razgovora najavljena je mogućnost pokretanja novog projekta koji se tiče izgradnje regionalnog distributivnog centra u Srbiji, koji bi bio glavni distributivni centar za voće, ne samo za tržište naše zemlje, već i za širi region. Bozaj je tokom prethodne posete resornoj ministarki Bogosavljević Bošković preneo odluku turskog investitora, jednog od vodećih proizvođača voćnih sokova koji ima razvijenu distributivnu mrežu ne samo u Turskoj, već i u Evropi i svetu, da uloži u izgradnju fabrike u Srbiji, koja bi se bavila preradom voća, pre svega proizvodnjom voćnih sokova. Punu podršku pri realizaciji ove investicije pružila bi jedna od vodećih turskih banaka.

Turska podržava interes Srbije za izlaganje na Expo 2016.

Tema sastanka o kojoj je razgovarano bila je i predstojeća Međunarodna izložba hortikulture "EXPO 2016 Antalija" koja će se održati od 23. aprila - 30. oktobra 2016. godine, u Antaliji. Ovom prilikom Turska je iskazala zadovoljstvo radi zainteresovanosti Srbije za učešćem na ovoj manifestaciji, gde bi nam pružili maksimalnu pomoć prilikom predstavljanja naše zemlje na izložbi koja predstavlja jedinstvenu platformu za plasiranje tradicionalnih proizvoda hortikulture, poljoprivrede, biznisa, etno-turizma i tradicionalnih zanata.


Izvori

beta.rs


Tagovi

Turska Srbija Saradnja Expo 2016 Distributivni centar za voće Snežana Bogosavljević Bošković Mehmet Kemal Bozaj Izgradnja fabrike Tradicionalni proizvodi Hortikultura Poljoprivreda

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Bagrem rano procvetao