Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Nevreme
  • 06.07.2022. 09:00

Požari i poplave u Beogradu, Kraljevu i Sjenici, grad ponovo u Šumadiji

Gradonosni oblaci juče popodne nadvili su se iznad sela Plaskovac i Vinča kod Topole. Prema rečima meštana najveća oštećenja su na voću, kajsiji, nektarini, šljivi, a značajna oštećenja su i na povrtarskim usevima.

Foto: Toppress
  • 129
  • 40
  • 0

Požari koji su u Beogradu, Kraljevu i Sjenici bili prouzrokovani udarom groma tokom jučerašnjeg nevremena su ugašeni, saopštio je MUP. Nije bilo povređenih. Iz poplavljenih objekata i vozila vatrogasci su spasili 10 osoba. U svim intervencijama bilo je angažovano oko 230 vatrogasaca spasilaca, 100 vozila i 33 pumpe za crpljenje vode.

Grad veličine lešnika

Snažno nevreme propraćeno gradom ponovo je pogodišlo Šumadijski okrug. Gradonosni oblaci juče popodne nadvili su se iznad sela Plaskovac i Vinča kod Topole. Prema rečima meštana najveća oštećenja su na voću, kajsiji, nektarini, šljivi, a značajna oštećenja su i na povrtarskim usevima, piše Toppress.

"Grad je padao oko 20 minuta, bio je veličine lešnika praćen obilnom kišom. Prve procene su da je voće stradalo 40-50 odsto, kakva je situacija i kolika su zapravo oštećenja znaćemo danas. Plaskovac je selo u kojem se gaji mahom voće i štete su za nas poljoprivrednike velike", kaže za topolski medij Stefan Lukić.

Štete na poljoprivrednim kulturama se beleže i u susednom selu Vinča, a grada je tokom popodneva bilo i u selima Ovsište, Gornja Trnava, Ljubeselo, Žabari. Zbog obilnih padavina oštećena je i putna infrastruktura. Tako su brojni makadamski putevi urnisani jer je obilna kiša nosila kamen, a jedan od tih puteva je i u Gornjoj Trnavi.


Tagovi

Grad Nevreme Grad veličine lešnika Oštećenja na usevima Poplave Požari Stefan Lukić


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...