Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Požar
  • 28.10.2019. 15:10
  • Pirotski okrug, Pirot

Požar na Staroj planini: Stanovništvo nije ugroženo

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Sektora za vanredne situacije, rade na lokalizaciji požara koji je izbio juče oko 13 sati u mestu Vražja glava na Staroj planini i zahvatio suvu travu i nisko rastinje.

Foto: Bigstockphoto/ aorlemann/ilustracija
  • 103
  • 4
  • 0

Ministarstvo unutrašnjih poslova je saopštilo da u intervenciji na izuzetno nepristupačnom terenu učestvuje 55 vatrogasaca - spasilaca iz Vatrogasno - spasilačkih jedinica Pirot, Dimitrovgrad, Babušnica, Niš, Zaječar, Leskovac, Smederevo i Pančevo sa 19 vozila.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Sektora za vanredne situacije, rade na lokalizaciji požara koji je izbio juče oko 13 sati u mestu Vražja glava na Staroj planini i zahvatio suvu travu i nisko rastinje. Nema ugroženog stanovništva, kao ni objekata.

"Ovim putem apelujem na sve da prestanu sa raznoraznim spekulacijama u vezi sa požarom koji je izbio juče oko 13 časova u mestu Vražja glava na Staroj planini i zahvatio suvu travu i rastinje. Napominjem još jednom da nema ugroženog stanovništva, niti objekata i da su na terenu sva raspoloživa sredstva i lјudstvo Sektora za vanredne situacije koji rade na lokalizaciji požara. Ističem, da trenutno ne postoje uslovi za gašenje iz vazduha zbog zadimlјenosti, te samim tim ni za angažovanje letelica u gašenju požara," izjavio je Predrag Marić, načelnik Sektora za vanredne situacije.

Međutim, Pokret "Odbranimo reke Stare planine" saopštio je da na toj planini gori veliki požar koji je stigao iz Bugarske. Kako je naveo Pokret "Odbranimo reke Stare planine" vatra je zahvatila četinare. Dodaje se da se na pojedinim delovima planine plamen diže i do 50 metara visine. 

Koordinator Gradskog štaba za vanredne situacije Sreten Savov rekao je da, iako se požar proširio i na atar grada Pirota, za sada stanovništvo u pojedinim staroplaninskim selima nije ugroženo. "Vatra je na 15 do 20 kilometara od sela Dojkinci, od lokacija Arbinje i Tri čuke. Požar se širi i ka selu Topli Do," kazao je ranije danas Savov.

Prema njegovim rečima, požar je najverovatnije izazvan nepažnjom ljudi.


Tagovi

Požar Stara planina MUP Vatrogasci Predrag Marić Sreten Savov


Autorka

Slađana Aničić

Više [+]

Slađana je diplomirani profesor srpske književnosti i jezika s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je Agrokluba.