Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Seme za setvu
  • 08.04.2020. 10:00

Pošta će poljoprivrednicima besplatno dostavljati seme za prolećnu setvu?

Sve količine semena kukuruza, suncokreta i krmnog bilja koje domaćini, poljoprivrednici, zadruge i zadrugari naruče novosadskom institutu, "Pošta Srbije" će u optimalnom roku dostavljati na naznačenu adresu, a tu uslugu neće naplaćivati, poručeno iz Kabineta ministra Milana Krkobabića zaduženog za regionalni razvoj.

Foto: Petar Ninić
  • 729
  • 36
  • 0

Ministar bez portfelja zadužen za regionalni razvoj Milan Krkobabić saopštio je da će JP "Pošta Srbije" besplatno isporučivati poljoprivrednicima seme Instituta za ratarstvo i povrtarstvo za prolećnu setvu dok traje vanredno stanje, prenosi se na sajtu Vlade.

Vreme stabilno - setva kukuruza može da počne?

Krkobabić je objasnio da je postignut dogovor o tome da pomenuti institut iz Novog Sada otvori namensku telefonsku liniju putem koje će se ovoj ustanovi obraćati poljoprivrednici i zadruge, dok će "Pošta Srbije" naručene količine semena dostavljati u optimalnom roku.

Kukuruz, suncokret i krmno bilje na kućne adrese domaćina

Sve količine semena kukuruza, suncokreta i krmnog bilja koje domaćini, poljoprivrednici, zadruge i zadrugari naruče novosadskom institutu, "Pošta Srbije" će u optimalnom roku dostavljati na naznačenu adresu, a tu uslugu neće naplaćivati, dok traje vanredno stanje i epidemija virusa korona, utvrdio je i RTS.

"To je deo nastojanja da seoskom stanovništvu, koje građanima Srbije obezbeđuje osnovne životne namirnice i sirovine za njihovu proizvodnju, olakšamo izuzetno važan sezonski posao - prolećnu setvu", istakao je ministar.

Naglašeno je da je prepoznat značaj jedne takve inicijative u izazovnim momentima za našu zemlju i doneta je odluka da se, bez naknade, obezbedi domaćinima seme neophodno za setvu, i time pružen aktivni doprinos rešavanju aktuelnih problema u poljoprivredi.

Setva: Semena dovoljno, ali mogući nedostatak pesticida usloviće zakorovljene useve

Podsećamo, setva kukuruza, prema proceni stručnjaka, a na osnovu vremenskih uslova, može da počne u Srbiji. Semena ima dovoljno na tržištu i svi su nabavili ono što su planirali. Međutim, problem može biti jedino nabavka pesticida, zbog sukcesivnog ulaska u državu i zadržavanja na granici, saznajemo od distibutera.


Tagovi

Institut za ratarstvo i povrtarstvo Milan Krkobabić Seme za prolećnu setvu Pošta Srbije Isporuka semena


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...