Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Ministarstvo poljoprivrede
  • 24.03.2016. 15:00

Poljoprivrednicima jeftiniji dinarski krediti!

Ministarstvo poljoprivrede Srbije najavilo je da će ove godine poljoprivrednici moći da dobiju povoljne dinarske kredite sa fiksnom godišnjom kamatom od tri odsto i bez valutne klauzule.

  • 906
  • 43
  • 0

Ministarstvo poljoprivrede Srbije najavilo je danas da će ove godine poljoprivrednici moći da dobiju povoljne dinarske kredite sa fiksnom godišnjom kamatom od tri odsto i bez valutne klauzule.

Sredstva će moći da se koriste za nabavku životinja, hrane za životinje, premiju osiguranja životinja, za nabavku nove opreme i mehanizacije kao i kredite plasirane u razvoj ratarstva, voćarstva, vinogradarstva, povrtarstva i cvećarstva, što je velika podrška srpskim poljoprivrednicima kako bi unapredili svoju proizvodnju i radili na podizanju konkurentnosti svojih proizvoda.

Cilj je unaprediti poljoprivrednu proizvodnju

Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine nastavlja realizaciju Pravilnika o uslovima i načinu ostvarivanja prava na kreditnu podršku i u 2016. godini s ciljem unapređenja poljoprivredne proizvodnje, uz napomenu da je izmenama navedenog Pravilnika omogućeno poljoprivrednim gazdinstvima i olakšan pristup korišćenju kredita. Ovim izmenama predviđeno je i pravo na kreditnu podršku za nabavku hrane za životinje koja ispunjava uslove kvaliteta propisane pravilnikom.

"Usvajanjem izmena ovog pravilnika očekujemo da ovo bude značajna podrška poljoprivrednicima jer je reč o do sada najjeftinijim kreditima čiju kamatu subvencioniše naše ministarstvo", izjavila je danas ministarka poljoprivrede i zaštite životne sredine Snežana Bogosavljević Bošković.

Rok otplate 1-3 godine sa grejs periodom od godinu dana

Krediti, čiji je rok od jedne do tri godine sa grejs periodom do godinu dana, odobravaju se i isplaćuju u dinarima - bez valutne klauzule i predstavljaju jedne od najpovoljnijih kredita na tržištu, gde fiksna kamatna stopa iznosi 3% na godišnjem nivou za kredite u stočarstvu i kredite plasirane u razvoj ratarstva, voćarstva, vinogradarstva, povrtarstva, cvećarstva, kao i kupovinu poljoprivredne mehanizacije i opreme.

Ko ima pravo na ove kredite?

Pravo na kreditnu podršku imaju fizička lica - nosioci komercijalnog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva, preduzetnici i pravna lica (zemljoradničke zadruge sa najmanje pet članova zadruge koji su upisani u Registar poljoprivrednih gazdinstava, mikro i mala pravna lica). Ukupan iznos kredita za fizička lica, preduzetnike i pravna lica je do 5.000.000 dinara, a za zemljoradničke zadruge do 15.000.000 dinara.

Foto:bigstockphotos.com;faust.pr


Izvori

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srbije


Tagovi

Ministarstvo poljoprivrede Unapređenje proizvodnje Krediti poljoprivrednika Kamatne stope Konkurentnost Dinarski krediti Poljoprivredna gazdinstva